2018 Azores Wine Company Isabella A Proibida

24,95 20,62
Wijnsoort Rood
Land Portugal
Regio Azoren
Appellatie Pico
Wijnhuis Azores Wine Company
Jaar 2018
Druif Isabella
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (11%)
Drink venster 2020 - 2024
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Wijn van de Portugese Azoren betekent een Atlantische oceaan injectie. Op de Azoren, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan op zo'n 1400 kilometer ten Westen van Lissabon, wordt als sinds de zestiende eeuw wijn gemaakt. Maar zo weinig, dat je de wijnen uit de Azoren op het Europese vaste land vrijwel nooit ziet. Ze maken rond de 20.000 Liter per jaar, dat is zo ongeveer de jaarlijkse oogst op de Azoren. Het is allemaal wit en een groot deel wordt versterkt met alcohol. De wijn wordt gemaakt van typisch Portugese druiven, zoals de Verdelho en de Arinto. Wat ook nog onbekend is maar bij de wijnkenner zeker niet onbemind is kwaliteit want de Azoren hebben een geweldig klimaat voor wijn. De zeewind zorgt voor gezonde druivenstokken waarbij chemisch niet hoeft te worden ingegrepen. Vocht, zon en een groot verschil in temperatuur maken de wijnen van de Azoren ongekend fraai. Zonder twijfel het meest bekende en vermaarde wijnhuis van de Azoren is Azores Wine Company. Zij hebben wellicht een van de meeste unieke terroirs van de wereld, in het midden van de Atlantische Oceaan, en aan de voet van de vulkanische berg Pico.

Achter de Isabella A Proibida van Azores Wine Company schuilt een bijzonder verhaal. De Isabella druif die hiervoor gebruikt wordt werd namelijk verboden door de Europese Unie. Vandaar dat de naam Isabella op het etiket ook rood doorstreept is. Voordat de druifluis aan het einde van de 19e eeuw toesloeg waren de Azoren een van de meest productieve teeltgebieden in Europa met een productie van enkele miljoenen liters, Nadat de druifluis toegeslagen had werd de productie teruggebracht tot minder dan 25.000 liter. Als noodoplossing werd de druivensoort isabella aangeplant welke resistent is tegen phylloxera. Azores Wine Company heeft een oud perceel van deze unieke varieteit gered om te laten zien dat deze druif in staat is om spectaculaire wijn te maken.

De druiven worden handmatig geoogst en getransporteed in manden van maximaal 40KG waarna de selectie plaats vindt. De fermentatie en rijping vindt plaats is roestvrijstalen tanks van 600 tot 1000L. Dit gehele proces levert een prachtige lichte robijn rode wijn op die in de neus explosieve aroma' s van kersen en cranberry met een ziltige ondertoon laat zien. In de mond sappig rood fruit met een uitgesproken zoutgehalte. Zeer smakelijk in combinatie met lichte roodvlees gerechten of goed gekruid gevogelte.

 

 

 
Vineyard for 2018 Azores Wine Company Isabella A Proibida

Zonder twijfel het meeste bekende en vermaarde wijnhuis van de Azoren is Azores Wine Company. Zij hebben wellicht een van de meeste unieke terroirs in de wereld, in het midden van de Atlantische Oceaan, en aan de voet van de vulkanische berg Pico, zijn de wijngaarden geplant in de breuken van de rotsen, naast de zee, waar u het "zingen van de krabben" hoort, want daar is meer zon en warmte.De buitengewone Azoren-wijncompagnie werd in 2014 opgericht door twee Azoreërs, Filipe Rocha en Paulo Machado, en de charismatische oenoloog Rugby en de wijnmaker António Maçanita met slechts 12 hectare aan wijngaarden, zo'n 100 jaar oud. 

Kenmerken
Wijnsoort Rood
Land Portugal
Regio Azoren
Appellatie Pico
Wijnhuis Azores Wine Company
Druif Isabella
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2018
Drinken vanaf 2020
Drinken tot 2024
Alcohol % 11
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Nee
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Krachtig, Tannines, Vol
Drink momenten Barbecue, Met vrienden, Open haard
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2018 Azores Wine Company Isabella A Proibida
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

31.01.2023

2009 Marques de Murrieta Castillo Ygay Gran Reserva Especial

"Geweldige Rioja, superlange afdronk" John

Bekijk product recensie