Filteren

Giannikos Winery - Domaine Dusseau

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Het in Zuid-Frankrijk gelegen Domaine Dusseau beschikt over 2.700 ha wijngaarden, verspreid over verschillende gebieden die elk hun eigen klimaat hebben. Het grootste deel van de druiven is bestemd voor bulkwijnen, de oogst van 700 hectare is bestemd voor eigen botteling waarbij kwaliteit het uitgangspunt is. Op jaarbasis worden zo’n 5 miljoen flessen geproduceerd die via de traditionele wijnhandel worden verdeeld.

Door de grote oppervlakte aan eigen wijngaarden heeft Domaine Dusseau de mogelijkheid om steeds de beste druiven te selecteren van de beste percelen voor de wijnen onder het eigen etiket. Daarnaast kan zelfs in jaren van kleine opbrengsten nog steeds aan de vraag worden voldaan.

De wijngaarden van Domaine Dusseau rondom Limoux liggen in drie klimatologisch duidelijk verschillende regio’s:

- Ten westen van Limoux het ‘Terroir Océanique’ met wijnen waar de zuren domineren.
- Ten noordoosten het ‘Terroir Méditerranéen’ met volle wijnen.
- Ten zuiden het ‘Terroir Haute Vallée waar de wijnen duidelijk meer mineraliteit hebben.

Door deze variatie van terroirs kan een constante kwaliteit nagestreefd worden door de verhouding in elke blend aan te passen aan de eigenheid van het oogstjaar. In frisse jaren kan het percentage ‘Méditerranéen’ verhoogd worden en in warme jaren kan meer frisheid in de wijn gebracht worden door het aandeel ‘Océanique’ te vergroten.

De opbrengst van de druiven ligt tussen de 45 en 55 hectoliter per hectare. De druiven worden in een pneumatische pers geperst, vinificatie geschiedt in stalen kuipen onder volledige temperatuurcontrole. De wijnen met schroefdop worden in roestvrijstalen tanks gelagerd, de Réserve wijnen gaan op Frans eiken, waarvan 6 maanden op 1/3 nieuw eiken. Deze wijnen zijn altijd gesloten met een kurk.

Giannikos Winery - Domaine Dusseau
Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!