Filteren

Domaine Heitz-Lochardet

Domaine Heitz-Lochardet is gelegen in het iconische gedeelte van de Bourgogne namelijk in Chassagne-Montrachet. De gelijknamige familie bezit al geruime tijd top-wijngaarden en Armand Heitz heeft in 2013 zijn eerste wijn gemaakt. De geschiedenis van Domaine Heitz-Lochardet gaat terug tot 1857. In de loop der jaren verwierf de familie van Georges Lochardet, die een wijnhandelaar was, belangrijke wijngaarden van in totaal 20 ha, en toen hij stierf, liet hij 50% ervan na aan zijn zoon Armand. Armand kreeg 3 kinderen en in 1983 trouwde zijn dochter Brigitte met Christian Heitz, en een paar jaar later werd Domaine Heitz-Lochardet opgericht. Alle wijnen werden jarenlang verkocht aan Maison Drouhin die ook voor de wijngaarden zorgde. Na het afronden van zijn studie in 2011 nam de zoon van Brigitte & Christian, Armand Heitz, de leiding over het domein. In het begin ontving hij van de familie twee kleine percelen om zijn wijnbereidingsvaardigheden te verkennen en te testen. Na zijn eerste succes kreeg hij de controle over serieuzere percelen, waaronder een klein bedrijf in Chevalier-Montrachet, en produceerde hij zijn eerste commerciële wijnen in 2013. Sindsdien zijn er elk jaar meer en meer wijngaarden teruggekeerd naar het domein onder controle van Armand, en voor de oogst van 2017 bestaat zijn bedrijf al uit 8 ha en behoren de Heitz-Lochardet inmiddels tot de top uit de Bourgogne

Toen Armand Heitz, de volgende generatie, zijn oenologiestudies in 2011 afrondde, begon hij de wijngaarden van zijn moeder te recupereren en ze om te zetten in volledig biologisch-dynamische verbouwde druiven. Een jonge man met meer kennis dan zijn jaren, voltooide hij zijn eerste vintage in 2013, begeleid door raadplegend oenoloog Ludovic Pierrot die acht jaar op het legendarische Domaine Leflaive heeft doorgebracht, samen met Anne-Claude Leflaive, de matriarch van Biodynamics in de Cote d'Or. Ludovic hielp Armand actief bij zijn plan om zijn 5 ha wijngaarden in drie fasen in productie te brengen. Hij maakte vijf wijnen in 2013, in totaal acht wijnen in 2014 en zal de laatste twee wijngaarden in 2015 op fles brengen. De dorpen die Heitz-Lochardet produceert zijn Chassagne-Montrachet, Chevalier-Montrachet Grand Cru, Meursault, Pommard en Volnay. Daarnaast is er een kleine hoeveelheid Bourgogne Rouge en Blanc.

De wijnen zijn aromatisch, uiterst evenwichtig en spreken hun terroir uit - klassieke knipoogjes naar de ouderwetse Bourgondische wijnbereidingspraktijken. Alle wijnen van Armand zijn fermentaties van hele clusters, omdat hij er vast van overtuigd is dat de essentie van een wijn wordt afgeleid van de totaliteit van de wijnstok. Elk onderdeel van de wijnstok, van wortels tot bladeren tot stengels, schillen en pulp, speelt een belangrijke rol in een levende wijn.

Domaine Heitz-Lochardet

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!