Filteren

Château Léoville Las Cases

Château Léoville Las Cases is een wijnproducent uit Bordeaux, gelegen in de appellatie Saint-Julien, die deel uitmaakt van de Bordeaux Frankrijk.

Geschiedenis van Château Léoville Las Cases

Domaine de Léoville, een van de oudste landgoederen van de Medoc, behoorde tot enkele van de rijkste en meest invloedrijke adellijke Franse families voordat het werd overgenomen door de familie Las Cases. Als gevolg van de Franse Revolutie werd het landgoed tussen 1826 en 1840 opgesplitst. Château Léoville Las Cases ontstond, dankzij een soort geboorterecht, uit 3/5 van het oorspronkelijke landgoed en het hart van het domein. Het huidige terroir van de Grand Vin vormt daarom sinds de 17e eeuw het historische hart van het oorspronkelijke terroir. Pierre Jean, Adolphe en Gabriel de Las Cases waren erfgenamen van het landgoed tot 1900, toen Théophile Skawinski een aandeel in het landgoed kocht en er beheerder van werd. Léoville Las Cases wordt nu sinds het einde van de 19e eeuw beheerd door dezelfde familie en wordt vandaag vertegenwoordigd door Jean-Hubert Delon, enige eigenaar van het kasteel en eigenaar van Château Potensac in de Medoc en Château Nénin in Pomerol.

Productie van Château Léoville Las Cases

De wijngaarden van Château Léoville Las Cases liggen in het noordelijke deel van Saint-Julien, grenzend aan Château Latour. De nabijheid van de rivier de Gironde en de goed gedraineerde grindgronden dragen bij aan het uitstekende terroir van het landgoed. De wijngaard is beplant met klassieke Bordeaux druivensoorten, met een aanzienlijke nadruk op Cabernet Sauvignon, die gedijt op de grindachtige bodems en structuur en rijpingspotentieel aan de wijnen geeft. Château Léoville Las Cases staat bekend om het produceren van krachtige, leeftijdswaardige rode wijnen die worden beschouwd als een van de beste in Bordeaux. De wijnbereidingsaanpak omvat traditionele methoden, met de nadruk op het tot uitdrukking brengen van de unieke kenmerken van het terroir van het landgoed. De druiven worden zorgvuldig geoogst en gesorteerd vóór de gisting, en de wijnen worden doorgaans gerijpt in eikenhouten vaten. Het landgoed produceert twee wijnen namelijk de Grand Vin, Château Léoville Las Cases, en een tweede wijn genaamd Clos du Marquis. De Grand Vin, Château Léoville Las Cases, staat hoog aangeschreven vanwege zijn complexiteit, concentratie en vermogen om geweldig te verouderen. Het krijgt vaak hoge scores van wijncritici en liefhebbers. Clos du Marquis, de tweede wijn, wordt ook goed ontvangen en biedt een meer laagdrempelige optie voor wie op jongere leeftijd wil proeven van de stijl van het landgoed.

Château Léoville Las Cases

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!