2021 Emilio Moro La Felisa BIO


Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (15%) |
Drink venster | 2023 - 2028 |
Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad
Omschrijving
La Felisa is de nieuwe wijn van Emilio Moro. De 2016 jaargang was de allereerste jaargang van deze volledig biologische wijn en bevat geen toegevoegde sulfieten. Felisa was de Madre Familair (en de Oma van de huidige generatie) van de Moro-familie en deze wijn is een eerbetoon aan haar. Naast biologische is deze fantastische wijn ook niet geklaard/gefiltered met dierlijke producten (eiwit) en is derhalve Vegan.
De wijn is gemaakt van de Tinto Fino (Tempranillo) van wijngaarden tussen de 15 en 25 jaar oud. De maceratie duurde 18 dagen met de druiven in de schil en daarna heeft de wijn 12 maanden opvoeding gehad op nieuw eiken. In het glas heeft de Felisa een diepe kersrode levendige kleur. In de neus domineren de aroma's in zijn zuiverste en primaire versie, met tonen van zwart fruit, violet en zoethout. Er zijn ook bankettonen zoals toffee en vanille. In de mond leeft de wijn met duidelijke rijpe tannines. De La Felisa heeft een stevige en lange afdronk met daarin ook weer het fruit en de frisheid. Het is de BIO De La Felisa is een prachtwijn met een geweldige intensiteit en frisheid. Er worden maar rond de 9000 flessen van gemaakt dus aanbod zal altijd zeer beperkt zijn van deze prachtwijn van Emilio Moro
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Ribera del Duero |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Tempranillo |
Biologisch gecertificeerd | Ja |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 15 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 91 |
Vinous rating | 92 |
Smaakprofiel | Complex, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Rood fruit, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Wijnhuis
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.
Recensies
Bijlagen
Gerelateerde blogs


