Filteren

Castilla y Leon

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 207

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Castilië en Léon, ten noordwesten van Madrid, is een van de meest fascinerende wijngebieden van Spanje. Amper 25 jaar geleden nog zeer onbekend. Tegenwoordig worden hier moderne en zeer gewilde wijnen gemaakt. Van de frisse witte wijn van Verdejo uit Rueda tot krachtige rode wijn uit Toro. De wijngaarden van Castilla y León, zoals de regio in het Spaans heet, liggen hoog, op 500 tot 900 meter. De grond is schraal. Het klimaat is extreem, met korte straffe winters en lange, droge zomers. Late vorst tot in het voorjaar bedreigt elk jaar de oogst. De druiven moeten vechten voor elke druppel en dat maakt hun sap rijk en geconcentreerd. Castillië en Leon kent 9 DO's, waarvan Ribera del Duero, Rueda, Toro en Bierzo de belangrijkste zijn.

DO Ribera del Duero

DO Ribera del Duero is een van de regio's waar al 3000 jaar lang wijn wordt geproduceerd. Het is een gebied dat zich vooral richt op de Tepranillo-druif, aangezien rode wijnen hier ten minste voor 75% uit deze druif moeten bestaan. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van internationale druivenvariëteiten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Malbec. Dankzij het continentale klimaat en de verkoeling die de Duero rivier biedt, is dit een ideale locatie voor het creëren van voortreffelijke wijnen. Eerbiedwaardige wijnhuizen zoals Vega Sicilia laten zien dat Ribera del Duero zich moeiteloos kan meten met de meer bekende Rioja-regio.

DO Toro

DO Toro is nog een regio waar de Tempranillo-druif de leiding heeft, waar hij bekend staat als "Tinta de Toro." Net als in andere gebieden in de buurt, wordt dit gebied doorkruist door de Duero rivier en geniet het van een continentaal klimaat. De rode wijnen in de DO Toro moeten voor 100% uit de Tinta de Toro-druif bestaan. Echter, de Tinto Roble wijn kan tot 10% Garnacha bevatten. Bovendien worden hier ook witte wijnen geproduceerd, gemaakt van Verdejo- of Malvasia-druiven.

Castilla y Leon

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!