2024 Emilio Moro Polvorete
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2024 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2024 - 2026 |
Beschikbaar per | 25 okt. 2024 |
- Koop 6 voor 13,95 11,53 en bespaar 5%
Omschrijving
Als een van de eerste Ribera del Duero highend wijnbedrijven zag Emilio Moro al vroeg de potentie in van de edele druif de Godello en de Bierzo regio en in 2016 zagen de witte wijnen van Emilio Moro - de El Zarzal en de La Revelia hun levenslicht en vanaf eind 2020 is er een nieuwe telg aan toegevoegd namelijk de Polvorette. Inmiddels hebben vele grote wijnhuizen inmiddels ook een Bierzo wijngaard zodat men ook mooie witte wijnen kan maken.
Natuurlijk is deze Polvorete ook gebaseerd op de nobele druif de Godello komende van hun wijngaarden gelegen in de Bierzo. De godello druiven zijn gefermenteerd bij gecontroleerde lage temperatuur in roestvrijstalen afzettingen en hebben daarna verder gerijpt op eigen gisten (sur lie). In het glas heeft de Polvorette een frisse strogele kleur, zuiver, helder en met een gemiddelde intensiteit. Deze zalige witte wijn is zeer expressief in de neus met tonen van frisse witte bloemen en wit en geel fruit. De passage door de mond is fris en aanhoudend, maar zonder de voor de variëteit typische uitgebalanceerde zuurgraad te verliezen. De Polvorete is een wijn die is geboren om de wonderen van de Godello-druif over de hele wereld bekend te maken. Een wijn vol vreugde, jeugd en plezier, waar je vooral gemakkelijk van kunt genieten. Suckling eindigt zijn beoordeling (91/100) met "......followed by a mouthwatering finish "
Specificaties
Beschikbaar per | 25 okt. 2024 |
---|---|
Wijnsoort | Wit |
Land | Spanje |
Regio | Castilla y Leon |
Appellatie | Bierzo (Appellatie) |
Wijnhuis | Emilio Moro |
Druif | Godello |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2024 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2026 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 90 |
James Suckling rating | 91 |
Smaakprofiel | Droog, Fris, Fruitig, Mineraal, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Het familiebedrijf Emilio Moro is sinds 1892 in Pesquera del Duero gevestigd. Deze bodega kan bogen op een traditie van drie generaties en omvat onder andere wijngaarden van meer dan 90 jaar oud. Door hun lange historie zijn ze in staat geweest om hun wijngaarden heel gericht uit te breiden met veelal Tinto Fino. De Finca Resalso en Crianza blinken uit in zuiverheid, elegantie en complexiteit. De top cuvées zijn van zeldzame klasse; de zeer oude wijnstokken van deze twee 'Pagos' geven een uiterst lage opbrengst wat resulteert in zeer complexe wijnen met een geweldige diepgang en temperament.
In 1987 werden er door Emilio Moro voor het eerst eigen wijnen onder eigen label op de markt gebracht. Met zo'n 200 hectare aan wijngaarden en een totale jaarproductie van can 1.5 miljoen flessen is het een modern en groot bedrijf. Dankzij de hoge kwaliteitsstandaarden en een innovatieve bedrijfsvoering is het tevens een van de meest toonaangevende wijnbedrijven. Dit geldt niet alleen in Spanje maar geld wereldwijd en dit wordt ook mede bevestigd dat het door Wine Enthusiast is genomineerd als Best Winery of the World. De focus van Emilio Moro op Research, Development en Innovatie is indrukwekkend en de enorme focus op kwaliteit zijn zeker een belangrijke factor in de hoge kwaliteit van alle wijnen maar laten we zeker niet vergeten dat de oude wijngaarden van Emilio Moro zijn gelegen in het mooiste gedeelte van de Ribera del Duero met een volstrekt uniek en uitermate geschikt terroir gelegen op grote hoogte. In 2017 heeft Wine Spectator de (2015) Emilio Moro op de 59th plaats gezet in de Prestigieuze Top 100 van werelds beste wijnen.
In 2008 stierf emilio Moro op 75-jarige leeftijd. In datzelfde jaar werd de Emilio Moro foundation opgericht die zich inzet om arme streken in de wereld te voorzien van schoon drinkwater en er de leefomstandigheden te verbeteren. Inmiddels geven Javier & José Moro leiding.
Het portfolio van emilio moro bestaat uit 5 rode wijnen welke allemaal zijn gemaakt van de regionale variant van de Tempranillo (tinto fino). Het bijzondere is dat er gebruik wordt gemaakt van een zeer oude pure kloon. De wijngaarden varieren tussen de 30-90 jaar oud maar zelfs de jongere wijngaarden zijn van de loten van deze unieke kloon. Bij Emilio moro maakt men geen gebruik van de termen Crianza of Reserva en de naam van de wijn staat voor het karakter van de wijn.