2019 Bernardus Pinot Noir Santa Lucia Highlands
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Bernardus |
Jaar | 2019 |
Druif | Pinot Noir |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet wel van de Pon familie welke o.a. importeur is van VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren.
De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
De Pinot Noir druiven van de Bernardus is ook een wijn waar bij de pinot noir druiven uit 1 wijngaard afkomstig zijn en is dus een zogenaamde 'single vineyard' wijn De wijngaard is de Rosella's vineyard uit de appellatie Santa Lucia Highlands. Dit gebied is fameus en onbetwiste de beste plek in Napa Valley voor de Pinot noir druif. Er wordt met alleen het beste van het beste gewerkt, van wijnstokken tot verzorging en van speciale gistculturen tot opvoeding. Na de vinificatie krijgt de wijn een opvoeding op Frans eiken gedurende 10 maanden.
In het glas toont de Santa Lucia Highlands Pinot Noir medium robijn-paars gekleurd. In de neus de typische intense pinot noir geuren zoals vers rood fruit, zwarte kersen vanille en een beetje aards. De wijn heeft een volle smaak met hinten van rood fruit en zwarte tannines. Een goede combinatie rood vlees, wild, pastagerechten, kazen en paté.
Bernardus makes dreams come true.
Bijna bij toeval verwierf de voormalig Nederlandse autocoureur Ben Pon (u weet de Nederlandse importeur van o.a VW, Audi en Porsche) in 1989 een stuk land op de Californische hellingen achter Carmel Valley Village. Hier startte hij zijn Bernardus Winery met als doel rode wijnen te produceren die de grootste Bordeaux en Grand Cru’s evenaren. De wijngaarden in de Carmel Vallei zijn zorgvuldig beplant met diverse druivensoorten,waaronder Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot en Sauvignon Blanc. Terwijl de Bordeaux stijlvariëteiten in de wijngaarden in Carmel Valley groeien, wordt de Chardonnay gecultiveerd in koele zeeklimaten, namelijk in de Monterey Bay. Druiven van andere appellaties in Californië worden gebruikt om nuances in de Bernardus blends aan te brengen.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | USA |
Regio | Californie |
Appellatie | Napa Valley |
Wijnhuis | Bernardus |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 92 |
Smaakprofiel | Droog, Fruitig, Houtgerijpt, Rood fruit, Soepel, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |