2019 Ai Galli Venezia Selezioni Sauvignon
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2019 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2021 - 2025 |
'Amore, Passione e Tradizione'', dat is waar deze wijnproducent voor staat. Azienda Agricola Ai Galli di Buziol Elide ging begin jaren '70 van start en heeft vandaag de dag bijna 50 hectare eigen wijngaarden tot haar bezit. Gelegen in de commune Lison-Pramaggiore, vallen allen percelen binnen de D.O.C. Prosecco. Met liefde en passie worden hier op traditionele wijze wijnen geproduceerd met behulp van de meest moderne en innovatieve vinificatietechnieken. De wijngaarden zijn dicht beplant en het rendement per stok wordt sterk verlaagd, opdat de kwaliteit van de druiven toeneemt. En dat de kwaliteit méér dan goed is, wordt onderschreven door o.a. de Italiaanse wijnbijbel ''Gambero Rosso'' !
In deze prachtige Sauvignon Blanc wijn van wijnhuis Ai Galli uit de Selezioni worden de druiven handmatig geoogst in de eerste tien dagen van september en krijgen dan een korte voorgisting. De most wordt overgebracht naar stalen vaten waar de fermentatie gedurende 10 dagen wordt voltooid bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20 ° C. De rijping vindt gedurende enkele maanden plaats op de fijne droesem in stalen vaten. De wijn wordt vervolgens gebotteld en blijft enkele maanden staan voor flesrijping.
Niet verbazingwekkend heeft deze 100% Sauvignon Blanc overeenkomst met het net iets noordelijker gelegen Alto Aldige. De wijn heeft een licht strogele kleur met groene accenten. In het neus heeft de wijn een boeket van geel fruit, vlierbloesem en rijpe rode bessen. De smaak is fris, zacht vol, elegant en aanhoudend. Betoverend met
zijn fraaie zuren in combinatie met verse fruit en de gist-tonen door de sur lie veroudering. Dit is een zeer elegante, verfijnde wijn. Heerlijk bij rauwe vis en groenten, visgerechten, schaaldieren en delicate gerechten in het algemeen.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Lison Pramaggiore |
Wijnhuis | Azienda Agricola Ai Galli di Buziol |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Azienda Agricola Ai Galli Di Buziol, gelegen in de charmante regio Veneto, combineert op harmonieuze wijze traditie, passie en innovatie. Met een geschiedenis die diep geworteld is in het maken van wijn, is Ai Galli Di Buziol een baken van uitmuntendheid geworden in het produceren van uitzonderlijke wijnen die het karakter en de essentie van het land laten zien
De wijngaarden van de wijnmakerij worden zorgvuldig gecultiveerd, met veel aandacht voor detail en een diep respect voor de natuur. Het unieke microklimaat, diverse bodemsamenstellingen en een zacht briesje van de nabijgelegen Adriatische Zee creëren een optimale omgeving voor de teelt van hun druiven.
Omschrijving
'Amore, Passione e Tradizione'', dat is waar deze wijnproducent voor staat. Azienda Agricola Ai Galli di Buziol Elide ging begin jaren '70 van start en heeft vandaag de dag bijna 50 hectare eigen wijngaarden tot haar bezit. Gelegen in de commune Lison-Pramaggiore, vallen allen percelen binnen de D.O.C. Prosecco. Met liefde en passie worden hier op traditionele wijze wijnen geproduceerd met behulp van de meest moderne en innovatieve vinificatietechnieken. De wijngaarden zijn dicht beplant en het rendement per stok wordt sterk verlaagd, opdat de kwaliteit van de druiven toeneemt. En dat de kwaliteit méér dan goed is, wordt onderschreven door o.a. de Italiaanse wijnbijbel ''Gambero Rosso'' !
In deze prachtige Sauvignon Blanc wijn van wijnhuis Ai Galli uit de Selezioni worden de druiven handmatig geoogst in de eerste tien dagen van september en krijgen dan een korte voorgisting. De most wordt overgebracht naar stalen vaten waar de fermentatie gedurende 10 dagen wordt voltooid bij een gecontroleerde temperatuur van 18-20 ° C. De rijping vindt gedurende enkele maanden plaats op de fijne droesem in stalen vaten. De wijn wordt vervolgens gebotteld en blijft enkele maanden staan voor flesrijping.
Niet verbazingwekkend heeft deze 100% Sauvignon Blanc overeenkomst met het net iets noordelijker gelegen Alto Aldige. De wijn heeft een licht strogele kleur met groene accenten. In het neus heeft de wijn een boeket van geel fruit, vlierbloesem en rijpe rode bessen. De smaak is fris, zacht vol, elegant en aanhoudend. Betoverend met
zijn fraaie zuren in combinatie met verse fruit en de gist-tonen door de sur lie veroudering. Dit is een zeer elegante, verfijnde wijn. Heerlijk bij rauwe vis en groenten, visgerechten, schaaldieren en delicate gerechten in het algemeen.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Appellatie | Lison Pramaggiore |
Wijnhuis | Azienda Agricola Ai Galli di Buziol |
Druif | Sauvignon Blanc |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2019 |
Drinken vanaf | 2021 |
Drinken tot | 2025 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Nee |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Laatste flessen |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag |
Wijnhuis
Azienda Agricola Ai Galli Di Buziol, gelegen in de charmante regio Veneto, combineert op harmonieuze wijze traditie, passie en innovatie. Met een geschiedenis die diep geworteld is in het maken van wijn, is Ai Galli Di Buziol een baken van uitmuntendheid geworden in het produceren van uitzonderlijke wijnen die het karakter en de essentie van het land laten zien
De wijngaarden van de wijnmakerij worden zorgvuldig gecultiveerd, met veel aandacht voor detail en een diep respect voor de natuur. Het unieke microklimaat, diverse bodemsamenstellingen en een zacht briesje van de nabijgelegen Adriatische Zee creëren een optimale omgeving voor de teelt van hun druiven.