Vina Vik Winery

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken.

Perfect Terroir voor een Ongeëvenaarde Wijngaard

Na een grondig terroir-onderzoek bleek het bergachtige gedeelte van de Cachapoal Valley, de Millahue Valley, het meest geschikt. Het 4.325 ha grote domein ligt 100 km ten zuiden van Santiago en er zijn ruim 300 werknemers in dienst op het wijnbedrijf en in het hotel. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (wijnconsulent, ex Château Pavie en met Franse wortels) en huidig wijnmaker Cristián Vallejo, is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet.

Onbetwiste Topklasse: VIK Wines

De absolute top uit Chili is zonder twijfel VIK Wines. Alle wijnen krijgen unaniem zeer hoge beoordelingen met scores van 98 en 99 uit 100 punten. Ze hebben 4 rode wijnen en hebben in 2022 ook een rosé gelanceerd. 

Bij VIK zijn wetenschap, technologie en kennis de basis met passie als motor. De holistische aanpak combineert de mens en natuur tot de perfecte basis, waarbij best practices op het gebied van wijnbouw en milieubeheer leiden tot wijnen waarin alleen het allerbeste goed genoeg is. 

Onderscheidingen en Innovaties

In 2019 ontving VIK de prijs "Best Winery Experience" van het prestigieuze Wine Enthusiast-magazine, een erkenning voor al het werk dat in deze jaren is gedaan. James Suckling benadrukte ook de wijninnovaties van VIK, zoals het Barroir-concept, een pioniersproces dat het concept van terroir tot zijn puurste vorm brengt. 

Over de Wijngaarden

De wijngaarden zijn geplant in 12 kleine valleien, in totaal 327 hectare met wijnstokken. Er werden meer dan 6.000 bodemanalyses uitgevoerd om de klonale selectie van onderstammen en variëteiten te matchen. De aangeplante variëteiten zijn Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Bodemsoorten omvatten colluviale, alluviale, zand, klei en grindsteen. De VIK wijnen worden gezien qua stijl als de Bordeaux maar dan van het beste soort.

De Kunst van Wijnmaken bij VIK

Het wijnbouwconcept bij VIK is gebaseerd op de techniek van het optimaliseren van elke fase van druiventeelt en wijnproductie, met een belangrijke focus op wetenschap en technologie. Om druiven van alleen de beste kwaliteit te verkrijgen, voeren ze tot drie nachtelijke oogsten uit wanneer de druiven het koelst zijn — en altijd handmatig. 

Duurzame Ontwikkeling bij VIK

Bij VIK is duurzame ontwikkeling een andere fundamentele pijler die voortkomt uit de zorg voor het milieu waarin de druiven groeien. Enkele van de maatregelen zijn: eigen waterzuiveringsinstallatie voor hergebruik van water, zorg voor de natuurlijke biodiversiteit dankzij de geografische geïsoleerde ligging, en een zeer duurzame, ultramoderne wijnmakerij die gebruik maakt van gratis koeling, zonne-energie en natuurlijke isolatie.

De 5 wijnen van VIK zijn:

  • VIK-A
  • MILLA CALA
  • LA PIU BELLE
  • LA PIU BELLE ROSÉ
  • VIK

Druiven voor VIK en Milla Cala komen van wijngaarden in de Los Lazos-vallei, de Los Mineros-vallei en de El Boquerón-vallei, terwijl het fruit voor La Piu Belle uit de Almendro-vallei, de La Feria-vallei en de Colchaguilla-vallei komt.