2023 Viña Vik Winery La Piu Belle Rosé Magnum

rotation

Op voorraad

18 items beschikbaar

🚚 Bestellingen geplaatst vóór 17:00 worden vandaag verzonden

Omschrijving

chevron-down

De La Piu Belle Rosé Limited edition van vintage 2023 is de 5e jaargang van deze ongekend fraaie rosé wijn van VIK. Deze uitvoering is een magnum die ze altijd wat langer de tijd geven qua veroudering. De wijn is pas in 2025 gearriveerd in Europa en komt altijd een seizoen later dan de reguliere 0.75 fles. Dit is onvergelijkbaar qua wijn en uitmonstering met bijna alle rose's en VIK Winery noemt het zelf hun nieuwe Masterpiece. Het is een blend van 86% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc, 4% Syrah komende van de wijngaarden in de Andes in Millahue, Cachapoal-vallei. Naast de unieke mineralige bodem zorgen voor het onderscheidend vermogen zeker de koele zeebries die tegen van de flanken van de Andes aanwaaien en de hoogte van de wijngaarden. Dit zorgt voor een ongekende frisheid en elegantie. Een gedeelte van de La Piu Belle Rosé magnum krijgt ook nog eens een bijna 6 maanden veroudering op gebruikt Frans eiken vaten en daarna nog een lange flesrijping.

De druiven werden begin maart natuurlijk met de hand geoogst met een dubbele selectie. Om de aroma's te behouden, wordt de wijn voor 100% in zijn geheel geperst en ondergaat hij een lange, koude fermentatie in roestvrijstalen tanks. Energiek en elegant dat is de La Piu Belle. De wijn is fruitig met een droge afdronk. De Cabernet Sauvignon geeft de neus rijpe rode bessen en ronde tannines in het midden van de mond. Cabernet Franc voegt accenten van grafiet en bloemige geuren van lavendel en violet toe. De Syrah wat spicy mineralige tonen. Gemengd presenteren ze aroma's van zomersteenfruit, abrikozen en passievrucht met een verrassende hint van citrus in de afdronk.

Dit is een geweldige wijn bij gerookte zalm op toast met ricotta en extra vergine olijfolie. Verse pappardelle met tomatensaus, geraspte parmezaan en basilicumblaadjes. Kreeft gebakken in roomboter en gestoomde verse groenten of bij Paëlla maar zeker zo mooi om een glas van te nemen en solo van te genieten. Dit is onvergelijkbaar met de doorsnee rose's en is een wijn die gerust een paar jaar kan worden bewaard zeker deze magnum uitvoering

In de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. Hier vindt u ook een mooie presentatie over VIK. Onder de tab: Wijnhuis vindt u uitgebreide informatie over het wijnhuis met een aantal interessante video's Wist u trouwens dat u een mooie korting krijgt indien u de wijn bij ons komt afhalen. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres

 

Over Viña Vik Winery

In 2004 begonnen Alex en Carrie Vik met een heel team met het gedurfde doel om een ​​van de beste wijnen ter wereld te maken. Na een zoektocht van twee jaar vond men het beste terroir, gelegen in de Millahue-vallei in Chili. Millahue Valley betekent "Plaats van Goud". De wijngaard is geplant in het binnenland van de vallei en biedt een verscheidenheid aan terroirs en kleine microklimaten die worden gekoeld door de kustbries. De wijngaarden bestaan uit Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Het wijnhuis is ontworpen door de Chileense architect Smiljan Radic in samenwerking met Alex en Carrie Vik. Het is zorgvuldig ontworpen om een ​​minimale impact op het landschap te hebben. Een state-of-the-art, zeer duurzame, technologisch creatieve en visueel adembenemende ervaring. In 2014 was het wijnhuis gereed.

Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (wijnconsulent, Château Pavie en met Franse wortels) en van het begin af aan bij het project betrokken huidig wijnmaker Cristián Vallejo is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet. Er wordt zeer sustainable gewerkt, oogsten zijn volledig handmatig en de fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaatsvindt zonder toegevoegde gisten. Vandaag produceert VIK vier uitzonderlijke rode wijnen en een rosé. Ze zijn er terecht zeer trots op dat VIK, La Piu Belle, Milla Cala en "A" tot ver in de jaren 90 beoordelingen hebben ontvangen, zoals 99 punten van James Suckling, een Master-medaille van The Drink Business en platina en gouden medailles van de Decanter, samen met vele andere onderscheidingen.

Een waterspiegel in de wijnkelder koelt de vaten-kelder zonder energie te verbruiken. Het lichtdoorlatende dak maakt dagwerk mogelijk zonder kunstlicht. Geïnspireerd door de puurheid van onze wijnen, hebben we het concept van "Barroir" ontwikkeld. We roosteren gebruikte en nieuwe Franse vaten met eikenhout uit onze heuvels en bouwen eigen vaten in onze kuiperij. Deze door het landgoed vervaardigde vaten belichamen de smaak van het terroir. Omdat ze al het werk holistisch benaderen, gebruiken ze alleen omgevallen honderdjarige bomen die op het immense landgoed te vinden zijn.

In 2019 onthulde Wine Enthusiast Magazine hun 20e jaarlijkse Wine Star Awards en noemde VIK de Wine Star voor 'Best Winery Experience'. In 2021 rangschikte de competitie VIK als 8e prestigieus wijnhuis onder de 50 World's Best Vineyards en iViña Vik heeft zich dus heel snel bij de icoonwijnen uit Chili gevoegd en nu dus ook tot de wereldwijde top.

Lees meer onder de tab: Wijnhuis met een aantal fraaie video's over de wijnen en het wijnhuis. 

 

Specificaties

chevron-down
Wijnsoort Rosé
Land Chili
Regio Colchagua Valley
Wijnhuis Vina Vik Winery
Druif Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah-Shiraz
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2023
Drinken vanaf 2025
Drinken tot 2027
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 1.5 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Schroefdop
Parker rating 90
James Suckling rating 91
Vinous rating 91
Smaakprofiel Droog, Fris, Fruitig, Rood fruit, Soepel
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag

Professionele Recensies

chevron-down

Parker

90

James Suckling

91

Vinous

91

98

R

Wijnhuis

chevron-down

Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken.

Perfect Terroir voor een Ongeëvenaarde Wijngaard

Na een grondig terroir-onderzoek bleek het bergachtige gedeelte van de Cachapoal Valley, de Millahue Valley, het meest geschikt. Het 4.325 ha grote domein ligt 100 km ten zuiden van Santiago en er zijn ruim 300 werknemers in dienst op het wijnbedrijf en in het hotel. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (wijnconsulent, ex Château Pavie en met Franse wortels) en huidig wijnmaker Cristián Vallejo, is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet.

Onbetwiste Topklasse: VIK Wines

De absolute top uit Chili is zonder twijfel VIK Wines. Alle wijnen krijgen unaniem zeer hoge beoordelingen met scores van 98 en 99 uit 100 punten. Ze hebben 4 rode wijnen en hebben in 2022 ook een rosé gelanceerd. 

Bij VIK zijn wetenschap, technologie en kennis de basis met passie als motor. De holistische aanpak combineert de mens en natuur tot de perfecte basis, waarbij best practices op het gebied van wijnbouw en milieubeheer leiden tot wijnen waarin alleen het allerbeste goed genoeg is. 

Onderscheidingen en Innovaties

In 2019 ontving VIK de prijs "Best Winery Experience" van het prestigieuze Wine Enthusiast-magazine, een erkenning voor al het werk dat in deze jaren is gedaan. James Suckling benadrukte ook de wijninnovaties van VIK, zoals het Barroir-concept, een pioniersproces dat het concept van terroir tot zijn puurste vorm brengt. 

Over de Wijngaarden

De wijngaarden zijn geplant in 12 kleine valleien, in totaal 327 hectare met wijnstokken. Er werden meer dan 6.000 bodemanalyses uitgevoerd om de klonale selectie van onderstammen en variëteiten te matchen. De aangeplante variëteiten zijn Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Bodemsoorten omvatten colluviale, alluviale, zand, klei en grindsteen. De VIK wijnen worden gezien qua stijl als de Bordeaux maar dan van het beste soort.

De Kunst van Wijnmaken bij VIK

Het wijnbouwconcept bij VIK is gebaseerd op de techniek van het optimaliseren van elke fase van druiventeelt en wijnproductie, met een belangrijke focus op wetenschap en technologie. Om druiven van alleen de beste kwaliteit te verkrijgen, voeren ze tot drie nachtelijke oogsten uit wanneer de druiven het koelst zijn — en altijd handmatig. 

Duurzame Ontwikkeling bij VIK

Bij VIK is duurzame ontwikkeling een andere fundamentele pijler die voortkomt uit de zorg voor het milieu waarin de druiven groeien. Enkele van de maatregelen zijn: eigen waterzuiveringsinstallatie voor hergebruik van water, zorg voor de natuurlijke biodiversiteit dankzij de geografische geïsoleerde ligging, en een zeer duurzame, ultramoderne wijnmakerij die gebruik maakt van gratis koeling, zonne-energie en natuurlijke isolatie.

De 5 wijnen van VIK zijn:

  • VIK-A
  • MILLA CALA
  • LA PIU BELLE
  • LA PIU BELLE ROSÉ
  • VIK

Druiven voor VIK en Milla Cala komen van wijngaarden in de Los Lazos-vallei, de Los Mineros-vallei en de El Boquerón-vallei, terwijl het fruit voor La Piu Belle uit de Almendro-vallei, de La Feria-vallei en de Colchaguilla-vallei komt.

 

Bijlagen

chevron-down