2009 Champagne Vina Vik Winery La Piu Belle

Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Champagne
Wijnhuis Vina Vik Winery
Jaar 2009
Druif Chardonnay Pinot Noir
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (12.5%)
Drink venster 2022 - 2042
Beschikbaar per 27 jan. 2023
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

De Piu Belle Champagne is een blend van 70% Chardonnay, 30% Pinot Noir. De wijngaard is gelegen in het mooiste gedeelte van de Champagne streek de: D.O. Ay, France. Champagne De vintage 2009 La Piu Belle Champagne bruist van de energie: het is een zeer opmerkelijke Cuvée, van extreme finesse gedragen door een Chardonnay-geleide frisheid gecombineerd met de heerlijke rijpheid van een twaalf jaar rijping in de krijtkelders. 2009 was een bijzonder (top)jaar voor Champagne. De winter zorgde ervoor dat de wijngaard goed kan uitrusten gevolgd door een zeer zonnige en droge lente in de Champagne en die trend weer doorgezet gedurende de zomer tot aan de oogst. De geoogste druiven waren kleiner waren dan normaal maar met een veel hogere concentratie aan aroma's. De al wat eerder geoogste Chardonnays behielden een mooie frisheid en een precieze mineraliteit. Terwijl de Pinot Noirs, rijp en zeer geconcentreerd, de blend complexiteit en rijkdom geven. Samenvattend heeft het gecombineerde effect van de genereuze natuur en de unieke percelen met slechts alleen top-fruit  bijgedragen aan het creëren van deze uitzonderlijke Cuvée.

Deze 2009 Vintage Piu Belle Champagne komt van van de beste Crus in de Côte de Blancs en wordt gekenmerkt door opmerkelijke frisheid en verleidelijke aroma's, dankzij twaalf onschatbare jaren veroudering op zijn gisten in de fraaie krijt-kelders De Piu Belle Champagne heeft een heldere gouden kleur en heeft fantastische fijne bubbels  die je bijna niet ziet maar zo fraai het complexe en elegant boeket van citrus, kweepeer, mirabelpruim en hazelnoten ondersteunt. De fraaie mineraliteit is er een die je zelden ziet en maakt duidelijk dat dit een Champagne is uit de Premier League.  In de mond heeft de 2009 pure allure, met een perfecte balans vertaald in frisheid en fruit, rondheid en een lange, aanhoudende afdronk. Wederom ondersteunt door een fraaie perlage die het bijna een romig gevoel geeft. De wijn is er een zeer droge BRUT met een dosage van 5 g/L

In de tab: Bijlage vindt u de officiële factsheet van deze wijn. Wij sturen u die automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. Hier vindt u ook een mooie presentatie over VIK. Onder de tab: Wijnhuis vindt u uitgebreide informatie over het wijnhuis met een aantal interessante video's

Over Viña Vik Winery

In 2004 begonnen Alex en Carrie Vik met een heel team met het gedurfde doel om een ​​van de beste wijnen ter wereld te maken. Na een zoektocht van twee jaar vond men het beste terroir, gelegen in de Millahue-vallei in Chili. Millahue Valley betekent "Plaats van Goud". De wijngaard is geplant in het binnenland van de vallei en biedt een verscheidenheid aan terroirs en kleine microklimaten die worden gekoeld door de kustbries. De wijngaarden bestaan uit Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc, Merlot en Syrah.

Het wijnhuis is ontworpen door de Chileense architect Smiljan Radic in samenwerking met Alex en Carrie Vik. Het is zorgvuldig ontworpen om een ​​minimale impact op het landschap te hebben. Een state-of-the-art, zeer duurzame, technologisch creatieve en visueel adembenemende ervaring. In 2014 was het wijnhuis gereed. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (wijnconsulent, Château Pavie en met Franse wortels) en van het begin af aan bij het project betrokken huidig wijnmaker Cristián Vallejo is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet. Er wordt zeer sustainable gewerkt, oogsten zijn volledig handmatig en de fermentatie vindt op natuurlijke wijze plaatsvindt zonder toegevoegde gisten.

Vandaag produceert VIK vier uitzonderlijke rode wijnen en een rosé en hebben ze in het geheim al jaren een perceel in de Champagne waarvan eind 2022 de eerste release van de 2009 Champagne Piu Belle. Ze zijn er terecht zeer trots op dat VIK, La Piu Belle, Milla Cala en "A" tot ver in de jaren 90 beoordelingen hebben ontvangen, zoals 99 punten van James Suckling, een Master-medaille van The Drink Business en platina en gouden medailles van de Decanter, samen met vele andere onderscheidingen.

Een waterspiegel in de wijnkelder koelt de vaten-kelder zonder energie te verbruiken. Het lichtdoorlatende dak maakt dagwerk mogelijk zonder kunstlicht. Geïnspireerd door de puurheid van onze wijnen, hebben we het concept van "Barroir" ontwikkeld. We roosteren gebruikte en nieuwe Franse vaten met eikenhout uit onze heuvels en bouwen eigen vaten in onze kuiperij. Deze door het landgoed vervaardigde vaten belichamen de smaak van het terroir. Omdat ze al het werk holistisch benaderen, gebruiken ze alleen omgevallen honderdjarige bomen die op het immense landgoed te vinden zijn. In 2019 onthulde Wine Enthusiast Magazine hun 20e jaarlijkse Wine Star Awards en noemde VIK de Wine Star voor 'Best Winery Experience'. In 2021 rangschikte de competitie VIK als 8e prestigieus wijnhuis onder de 50 World's Best Vineyards en iViña Vik heeft zich dus heel snel bij de icoonwijnen uit Chili gevoegd en nu dus ook tot de wereldwijde top.

Lees meer onder de tab: Wijnhuis met een aantal fraaie video's over de wijnen en het wijnhuis. 

Vineyard for 2009 Champagne Vina Vik Winery La Piu Belle
Kenmerken
Beschikbaar per 27 jan. 2023
Wijnsoort Wit
Land Frankrijk
Regio Champagne
Wijnhuis Vina Vik Winery
Druif Chardonnay, Pinot Noir
Biologisch gecertificeerd Nee
Vegan Nee
Jaar 2009
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2042
Alcohol % 12.5
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Ja
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Smaakprofiel Complex, Droog, Fris, Mineraal, Strak, Wit fruit
Drink momenten Cadeau!, Iets te vieren, Indruk maken, Lekker luxe, Romantisch
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2009 Champagne Vina Vik Winery La Piu Belle
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

25.05.2023

Champagne Veuve Clicquot Brut Veuve Fridge SMEG

"Een echte Eyecatcher om te presenteren. " Hanna

Bekijk product recensie