Samenvatting
Excl. BTW:
2,31
We konden geen producten vinden die overeenkomen met de term
Uw winkelwagen is momenteel leeg.
Om producten aan uw winkelwagen toe te voegen, navigeer naar een product in de winkel en klik op de knop 'Toevoegen aan winkelwagen'.
We helpen je graag verder, dus neem gerust contact met ons op.
Ga naar de klantenserviceReken af met uw account
Afrekenen als een nieuwe klant
Het aanmaken van een account heeft vele voordelen:
De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken. In 2023 behaalde VIK de 3e plaats in 's werelds beste wijngaarden. Een uiterst prestigieuze prijs die VIK tot een iconische status heeft verheven. Zowel de wijnen in dit pakket hebben ongelooflijke lof ontvangen in de wijnwereld, jaar na jaar punten behalen van 90+.
Vanaf 2,80 2,31 van 2,95
Aan 54,00 44,63 van 56,85
Niet op voorraad
Momenteel niet beschikbaar
Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken. In 2023 behaalde VIK de 3e plaats in 's werelds beste wijngaarden. Een uiterst prestigieuze prijs die VIK tot een iconische status heeft verheven. Zowel de wijnen in dit pakket hebben ongelooflijke lof ontvangen in de wijnwereld, jaar na jaar punten behalen van 90+.
2022 Viña Vik Winery La Piu Belle Rosé: "A subtle and pretty serious rosé here with some nectarines, green plums, white cherries and stones. Bone-dry and textured with a bright streak of acidity that cuts through the medium-bodied palate. A fine, delicious austere edge, too. 8% carmenere, 6% cabernet franc, 4% syrah and the rest cabernet sauvignon. 11% of the wine went into first-used barrels toasted with local trees." 91 Punten James Suckling
2020 Viña Vik Winery VIK A Cabernet Sauvignon: "Sweet currants, red berries and some red pepper on the nose. Quite generous, with a medium body and smooth, flattering tannins. A fruity, supple expression of the vintage that you will want to enjoy now..." 91 Punten James Suckling
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Wijnhuis | Vina Vik Winery |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Naam | Regio | prijs |
---|---|---|
Wijnflestas, rood met venster (voor 2 flessen) (kadoverpakking)
|
2.95 | |
2022 Viña Vik Winery VIK A Cabernet Sauvignon
|
Colchagua Valley | 27.95 |
2024 Viña Vik Winery La Piu Belle Rosé
|
Colchagua Valley | 25.95 |
Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken.
Na een grondig terroir-onderzoek bleek het bergachtige gedeelte van de Cachapoal Valley, de Millahue Valley, het meest geschikt. Het 4.325 ha grote domein ligt 100 km ten zuiden van Santiago en er zijn ruim 300 werknemers in dienst op het wijnbedrijf en in het hotel. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (wijnconsulent, ex Château Pavie en met Franse wortels) en huidig wijnmaker Cristián Vallejo, is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet.
De absolute top uit Chili is zonder twijfel VIK Wines. Alle wijnen krijgen unaniem zeer hoge beoordelingen met scores van 98 en 99 uit 100 punten. Ze hebben 4 rode wijnen en hebben in 2022 ook een rosé gelanceerd.
Bij VIK zijn wetenschap, technologie en kennis de basis met passie als motor. De holistische aanpak combineert de mens en natuur tot de perfecte basis, waarbij best practices op het gebied van wijnbouw en milieubeheer leiden tot wijnen waarin alleen het allerbeste goed genoeg is.
In 2019 ontving VIK de prijs "Best Winery Experience" van het prestigieuze Wine Enthusiast-magazine, een erkenning voor al het werk dat in deze jaren is gedaan. James Suckling benadrukte ook de wijninnovaties van VIK, zoals het Barroir-concept, een pioniersproces dat het concept van terroir tot zijn puurste vorm brengt.
De wijngaarden zijn geplant in 12 kleine valleien, in totaal 327 hectare met wijnstokken. Er werden meer dan 6.000 bodemanalyses uitgevoerd om de klonale selectie van onderstammen en variëteiten te matchen. De aangeplante variëteiten zijn Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Bodemsoorten omvatten colluviale, alluviale, zand, klei en grindsteen. De VIK wijnen worden gezien qua stijl als de Bordeaux maar dan van het beste soort.
Het wijnbouwconcept bij VIK is gebaseerd op de techniek van het optimaliseren van elke fase van druiventeelt en wijnproductie, met een belangrijke focus op wetenschap en technologie. Om druiven van alleen de beste kwaliteit te verkrijgen, voeren ze tot drie nachtelijke oogsten uit wanneer de druiven het koelst zijn — en altijd handmatig.
Bij VIK is duurzame ontwikkeling een andere fundamentele pijler die voortkomt uit de zorg voor het milieu waarin de druiven groeien. Enkele van de maatregelen zijn: eigen waterzuiveringsinstallatie voor hergebruik van water, zorg voor de natuurlijke biodiversiteit dankzij de geografische geïsoleerde ligging, en een zeer duurzame, ultramoderne wijnmakerij die gebruik maakt van gratis koeling, zonne-energie en natuurlijke isolatie.
De 5 wijnen van VIK zijn:
Druiven voor VIK en Milla Cala komen van wijngaarden in de Los Lazos-vallei, de Los Mineros-vallei en de El Boquerón-vallei, terwijl het fruit voor La Piu Belle uit de Almendro-vallei, de La Feria-vallei en de Colchaguilla-vallei komt.
Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken. In 2023 behaalde VIK de 3e plaats in 's werelds beste wijngaarden. Een uiterst prestigieuze prijs die VIK tot een iconische status heeft verheven. Zowel de wijnen in dit pakket hebben ongelooflijke lof ontvangen in de wijnwereld, jaar na jaar punten behalen van 90+.
2022 Viña Vik Winery La Piu Belle Rosé: "A subtle and pretty serious rosé here with some nectarines, green plums, white cherries and stones. Bone-dry and textured with a bright streak of acidity that cuts through the medium-bodied palate. A fine, delicious austere edge, too. 8% carmenere, 6% cabernet franc, 4% syrah and the rest cabernet sauvignon. 11% of the wine went into first-used barrels toasted with local trees." 91 Punten James Suckling
2020 Viña Vik Winery VIK A Cabernet Sauvignon: "Sweet currants, red berries and some red pepper on the nose. Quite generous, with a medium body and smooth, flattering tannins. A fruity, supple expression of the vintage that you will want to enjoy now..." 91 Punten James Suckling
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Colchagua Valley |
Wijnhuis | Vina Vik Winery |
Druif | Cabernet Sauvignon, Carmenere, Merlot, Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2030 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Naam | Regio | prijs |
---|---|---|
Wijnflestas, rood met venster (voor 2 flessen) (kadoverpakking)
|
2.95 | |
2022 Viña Vik Winery VIK A Cabernet Sauvignon
|
Colchagua Valley | 27.95 |
2024 Viña Vik Winery La Piu Belle Rosé
|
Colchagua Valley | 25.95 |
Viña Vik is in 2005 opgericht door Alexander Vik, een vermogende Noor die in de VS werkt en woont. Vik is bekend om zijn boutique hotels en als kunstverzamelaar. Samen met zijn vrouw Carrie is vanaf het begin het doel geweest om een Zuid-Amerikaanse topwijn te gaan maken.
Na een grondig terroir-onderzoek bleek het bergachtige gedeelte van de Cachapoal Valley, de Millahue Valley, het meest geschikt. Het 4.325 ha grote domein ligt 100 km ten zuiden van Santiago en er zijn ruim 300 werknemers in dienst op het wijnbedrijf en in het hotel. Onder leiding van de Chileen Patrick Valette (wijnconsulent, ex Château Pavie en met Franse wortels) en huidig wijnmaker Cristián Vallejo, is sinds 2005 een prachtig bedrijf neergezet.
De absolute top uit Chili is zonder twijfel VIK Wines. Alle wijnen krijgen unaniem zeer hoge beoordelingen met scores van 98 en 99 uit 100 punten. Ze hebben 4 rode wijnen en hebben in 2022 ook een rosé gelanceerd.
Bij VIK zijn wetenschap, technologie en kennis de basis met passie als motor. De holistische aanpak combineert de mens en natuur tot de perfecte basis, waarbij best practices op het gebied van wijnbouw en milieubeheer leiden tot wijnen waarin alleen het allerbeste goed genoeg is.
In 2019 ontving VIK de prijs "Best Winery Experience" van het prestigieuze Wine Enthusiast-magazine, een erkenning voor al het werk dat in deze jaren is gedaan. James Suckling benadrukte ook de wijninnovaties van VIK, zoals het Barroir-concept, een pioniersproces dat het concept van terroir tot zijn puurste vorm brengt.
De wijngaarden zijn geplant in 12 kleine valleien, in totaal 327 hectare met wijnstokken. Er werden meer dan 6.000 bodemanalyses uitgevoerd om de klonale selectie van onderstammen en variëteiten te matchen. De aangeplante variëteiten zijn Cabernet Sauvignon, Carmenere, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. Bodemsoorten omvatten colluviale, alluviale, zand, klei en grindsteen. De VIK wijnen worden gezien qua stijl als de Bordeaux maar dan van het beste soort.
Het wijnbouwconcept bij VIK is gebaseerd op de techniek van het optimaliseren van elke fase van druiventeelt en wijnproductie, met een belangrijke focus op wetenschap en technologie. Om druiven van alleen de beste kwaliteit te verkrijgen, voeren ze tot drie nachtelijke oogsten uit wanneer de druiven het koelst zijn — en altijd handmatig.
Bij VIK is duurzame ontwikkeling een andere fundamentele pijler die voortkomt uit de zorg voor het milieu waarin de druiven groeien. Enkele van de maatregelen zijn: eigen waterzuiveringsinstallatie voor hergebruik van water, zorg voor de natuurlijke biodiversiteit dankzij de geografische geïsoleerde ligging, en een zeer duurzame, ultramoderne wijnmakerij die gebruik maakt van gratis koeling, zonne-energie en natuurlijke isolatie.
De 5 wijnen van VIK zijn:
Druiven voor VIK en Milla Cala komen van wijngaarden in de Los Lazos-vallei, de Los Mineros-vallei en de El Boquerón-vallei, terwijl het fruit voor La Piu Belle uit de Almendro-vallei, de La Feria-vallei en de Colchaguilla-vallei komt.