Filteren

Leyda Valley wijnen online kopen? Natuurlijk bij Grandcruwijnen

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Leyda Valley is een wat nieuwer wijngebied aan de kust (regio Costa) van Chili. Leyda Valley ligt ten westen van Santiago, de hoofdstad van Chili. Het oudste kustgebied, Casablanca Valley (ontwikkeld in de jaren 90) is vooral beroemd vanwege de mooie Chardonnay wijnen die er vandaan komen. In de streken Leyda Valley en San Antonio Valley (de wat nieuwere gebieden dus) is het beduidend koeler als in Casablanca Valley. Zowel Leyda als San Antonio Valley liggen open naar de oceaan toe gericht, dus de koele lucht van het oceaanwater kan daar zonder belemmering binnenstromen wat zorgt voor meer frisheid van de druiven. De druiven hoeven hier veelal niet te worden aangezuurd, wat in andere gebieden in Chili vaak wel nodig is.

Leyda Valley heeft een warm en droog klimaat met veel zonuren en koele nachten. Er valt weinig regen, voornamelijk in de winter. De meeste wijngaarden liggen op zo'n 400m hoogte. Al met al zijn de omstandigheden voor frisse Sauvignon Blanc, Chardonnay en Pinot Noir dus zeer goed te noemen. Een voorwaarde is wel dat er voldoende water voor irrigatie voorhanden is. In Chili zijn zeer diverse bodemsoorten te vinden. Leem, zand en klei komt voor en sommige zijn kalkhoudend. Echter, de bodems van de kustgebieden zijn in de basis van graniet.

Opmerkelijk aan wijnland Chili is dat het tot op heden geen last heeft gehad van de phylloxera (druifluis). Dit wordt toegeschreven aan de geïsoleerde ligging van het land. De wijnstokken kunnen hier dus op hun eigen wortels worden geplant, wat een economisch voordeel heeft want onderstokken en het enten van druivenrassen op onderstokken is kostbaar. De meeste Chileense wijnen zijn monocépages, dat wil zeggen wijn gemaakt van één druivenras met de naamsvermelding van de druif op het etiket.

Haras de Pirque by Antinori
wijn uit Leyda Valley kopen? Bekijk ons aanbod aan wijnen uit Leyda Valley ✓ Per fles te bestellen ✓ 24 uurs levering ✓ Sparen voor korting