Chileense wijn kopen. Natuurlijk bij Grandcruwijnen.nl

Het, in Zuid-Amerika gelegen, land Chili is een van de nieuwe wereld wijnlanden en is het ideale land om een uitstekende wijn te verbouwen. Onder andere de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht, de relatief gezien hoge vochtigheidsgraad van de oceaan en de vele zonuren zorgen voor de perfecte omstandigheden voor een goede wijnbouw mogelijkheden. InChili vindt u dan ook veel beroemde wijnhuizen, zoals bijvoorbeeld Marnier Lapostolle, Larose Trintaudon en Lafite Rothschild. Deze wijnhuizen dragen zorg voor de vele topwijnen die in dit land worden gemaakt.

De wijnen die in dit land worden gemaakt, komen veelal van de Franse druivenrassen, maar er is ook één druivensoort, de Carmenère, die oorspronkelijk wel uit Frankrijk komt, maar nu vrijwel veel meer wordt verbouwd in Chili. Dit komt, omdat men lange tijd dacht dat de Carmenère, die in de 19e eeuw vanuit Bordeaux naar Chili kwam, uitgestorven was. Echter bleek in 1994 dat deze druif nog steeds bestond en in Chili groeide. Op dit moment is de Carmenère dus een Chileense specialiteit die smaakt naar een stevige Merlot.

In Chili vindt u vier grote gebieden waar wijn geproduceerd wordt. Dit zijn Aconcagua, de Coquimbaregio, de Region Sur o Meridional en de Valle Central. Een van de beste van deze vier is het wijngebied Aconcagua. Dit wijngebied wordt opgedeeld in twee regio’s namelijk de Valle de Casablanca en de Valle del Aconcagua. De eerste regio is gelegen nabij zee en heeft een koel en vochtig klimaat. De tweede regio, Valle del Aconcagua is gelegen in een gebied dat omring wordt door hoge bergen en u vindt hier dan ook een mediterraan klimaat. De druif die het meest wordt gebruikt voor de productie van wijn, is de Cabernet Sauvignon. Deze druif wordt in 47 % van de totale wijnproductie gebruikt. De Cabernet Sauvignon is samen met de Carménère en de Merlot de populairste druiven die gebruik worden voor het maken van rode wijn in Chili. De druiven die in Chili gebruikt worden voor witte wijn zijn vooral de Sauvignon Blanc en de Chardonnay.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 34

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 34

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen.nl, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen en delicatessen als wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering & betrouwbare service dat is Grandcruwijnen!