2023 Viña Casa Marín Sauvignon Gris Viñedo Estero

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14%) |
Drink venster | 2024 - 2028 |
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Omschrijving
Viña Casa Marín werd in 2000 opgericht door wijnmaakster Maria Luz Marín, die één ding voor ogen had: ‘terroirwijnen’ maken in Chili. Haar project was innovatief én gewaagd, maar inmiddels is ze geliefd en geroemd en een voorbeeld voor vele anderen in Chili! María Luz is de eerste vrouwelijke wijnmaker en wijnmakerij in Chili. Na haar afstuderen aan de Universiteit van Chili met een graad in agronomie en wijnmaken, werkte Maria Luz in verschillende wijnmakerijen waaronder niet de minst want ze heeft gewerkt voor Romanee Contie. Ze heeft met succes haar fijne delicate wijnen in de topmarkten en onder internationale critici gepositioneerd, waar ze opvallen vanwege hun hoge kwaliteit. Momenteel behoort Vina Casa Marin tot de top uit Chili en is een toonbeeld van fraaie elegante cool-climate wijnen.
Sauvignon gris is een mutatie van sauvignon blanc. Deze druif heeft een rozige, vrij dikke schil die hem beschermt tegen (schimmel-)ziektes. Hij heeft iets meer body en structuur dan zijn ‘blanc’ broertje. De Estero-bodem bevat leem, vulkanisch materiaal en wat klei die precies voldoende voedingsstoffen bieden om de voluptueuze structuur te ontwikkelen die deze sauvignon-gris-wijn zo geliefd maakt. De wijn is voor 50% opgevoed op grote (500 liter), gebruikte vaten van Frans eiken. Dit hout is goed geïntegreerd in de complexe smaak.
In het glas is Sauvignon Gris Viñedo Estero strogeel van kleur en een exotische en kruidige neus met wat honing en geel fruit. Ronde en stevige smaak, met meloen, wat peper en een lichte toast van het hout, gevolgd door een lange en verfrissende afdronk. Een zeer gastronomische wijn!
Dit is een heerlijke wijn bij geblancheerde witte asperges met flinterdungesneden rauwe zalm en een pikante dressing van Thaise curry met limoen en rode peper.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres..
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Gegrilde groene asperges met citroenroom en geroosterde amandelen
De ziltige en citrusachtige tonen van de wijn sluiten perfect aan bij de groene asperges en citroenroom. De geroosterde amandelen brengen extra textuur die contrasteert met de frisheid van de wijn.
2. Ceviche van zeebaars met limoen, koriander en rode ui
De frisse zuren en zilte mineraliteit van de wijn accentueren de citrusmarinade in de ceviche. Tegelijk zorgt het mondgevoel van de Sauvignon Gris voor balans bij de pittige en rauwe elementen van het gerecht.
3. Geitenkaassalade met perzik, munt en pistache
De florale tonen in de wijn sluiten mooi aan bij het aromatische karakter van munt, terwijl de romige geitenkaas contrasteert met de levendige zuren. Perzik en pistache voegen zoetheid en crunch toe die het geheel afronden.
4. Sushi met zalm, avocado en ponzu
De umami in zalm en ponzu wordt gedragen door de mineraliteit van de wijn, terwijl de vetstructuur van de avocado verzacht wordt door de frisse zuren. Hierdoor ontstaat een harmonieus geheel.
5. Ravioli met citroenricotta en salie
De subtiele romigheid van de ricotta wordt verfrist door het citrusprofiel van de wijn. Salie zorgt voor een aardse ondertoon die verrassend goed samengaat met de licht florale, ziltige componenten van de Sauvignon Gris.
6. Tartaar van coquilles met appel, venkel en yuzu
De frisse crunch van appel en venkel sluit naadloos aan op het levendige profiel van de wijn. Yuzu versterkt de citrusaroma’s en de delicate coquilles worden prachtig omlijst door de zilte mineraliteit.
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Aconcagua Valley |
Appellatie | San Antonio Valley |
Wijnhuis | Vina Casa Marin |
Druif | Souvignier Gris |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
Professionele Recensies
James Suckling
Score
90
Avg Price (ex-tax)
$ 28
Casa Marín Sauvignon Gris Valle de San Antonio Estero Vineyard 2022
Friday, Mar 01, 2024
Color
White
Country
Chile
Region
Aconcagua
Vintage
2022
A touch of white asparagus to the limey aromas. A tad neutral on the palate but pretty pure, with bright acidity and good tension.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Viña Casa Marín werd in 2000 opgericht door wijnmaakster Maria Luz Marín, die één ding voor ogen had: ‘terroirwijnen’ maken in Chili. Haar project was innovatief en gewaagd, maar inmiddels is ze geliefd en geroemd en een voorbeeld voor vele anderen in Chili! Sinds enkele jaren wordt María Luz bijgestaan door haar zoon Felipe, een wijnmaker die met dezelfde passie en gedrevenheid de droom van zijn moeder gestalte geeft. Vandaag de dag telt het domein 50 hectare wijngaard verdeeld in 38 verschillende percelen. Een groot deel van de wijngaard ligt op kalksteen- en granietbodems. Deze omstandigheden resulteren in wijnstokken die een superieure kwaliteit fruit kunnen produceren. Alle druiven worden met de hand geoogst, pas op het moment dat er perfecte rijpheid is. Vanwege het grote diversiteit in terroirs en druivenrassen, gekoppeld aan het koele klimaat, duurt de oogst heel lang; van begin maart tot eind mei! Alle geoogste druiven worden dan ook apart in kleine kuipen gevinifieerd.
Maria Luz Marin
María Luz Marin is de eerste vrouwelijke wijnmaker en wijnmakerij in Chili. Na haar afstuderen aan de Universiteit van Chili met een graad in agronomie en wijnmaken, werkte Maria Luz in verschillende wijnmakerijen waaronder niet de minste want ze heeft gewerkt voor Romanee Contie. Ze heeft met succes haar fijne delicate wijnen in de topmarkten en onder internationale critici gepositioneerd, waar ze opvallen vanwege hun hoge kwaliteit. Momenteel behoort Vina Casa Marin tot de top uit Chili en is een toonbeeld van fraaie elegante cool-climate wijnen.
Wijnen van Casa Marin
Casa Marin heeft een breed assortiment aan wijnen waaronder Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer en Sauvignon Gris. Casa Marin's witte wijnen onderscheiden zich door hun opmerkelijke frisheid, hoge natuurlijke zuurgraad en uitgesproken aroma's. De rode wijnen, daarentegen, zijn gekenmerkt door hun elegantie, verfijning en complexiteit.
Viña Casa Marín werd in 2000 opgericht door wijnmaakster Maria Luz Marín, die één ding voor ogen had: ‘terroirwijnen’ maken in Chili. Haar project was innovatief én gewaagd, maar inmiddels is ze geliefd en geroemd en een voorbeeld voor vele anderen in Chili! María Luz is de eerste vrouwelijke wijnmaker en wijnmakerij in Chili. Na haar afstuderen aan de Universiteit van Chili met een graad in agronomie en wijnmaken, werkte Maria Luz in verschillende wijnmakerijen waaronder niet de minst want ze heeft gewerkt voor Romanee Contie. Ze heeft met succes haar fijne delicate wijnen in de topmarkten en onder internationale critici gepositioneerd, waar ze opvallen vanwege hun hoge kwaliteit. Momenteel behoort Vina Casa Marin tot de top uit Chili en is een toonbeeld van fraaie elegante cool-climate wijnen.
Sauvignon gris is een mutatie van sauvignon blanc. Deze druif heeft een rozige, vrij dikke schil die hem beschermt tegen (schimmel-)ziektes. Hij heeft iets meer body en structuur dan zijn ‘blanc’ broertje. De Estero-bodem bevat leem, vulkanisch materiaal en wat klei die precies voldoende voedingsstoffen bieden om de voluptueuze structuur te ontwikkelen die deze sauvignon-gris-wijn zo geliefd maakt. De wijn is voor 50% opgevoed op grote (500 liter), gebruikte vaten van Frans eiken. Dit hout is goed geïntegreerd in de complexe smaak.
In het glas is Sauvignon Gris Viñedo Estero strogeel van kleur en een exotische en kruidige neus met wat honing en geel fruit. Ronde en stevige smaak, met meloen, wat peper en een lichte toast van het hout, gevolgd door een lange en verfrissende afdronk. Een zeer gastronomische wijn!
Dit is een heerlijke wijn bij geblancheerde witte asperges met flinterdungesneden rauwe zalm en een pikante dressing van Thaise curry met limoen en rode peper.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres..
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Gegrilde groene asperges met citroenroom en geroosterde amandelen
De ziltige en citrusachtige tonen van de wijn sluiten perfect aan bij de groene asperges en citroenroom. De geroosterde amandelen brengen extra textuur die contrasteert met de frisheid van de wijn.
2. Ceviche van zeebaars met limoen, koriander en rode ui
De frisse zuren en zilte mineraliteit van de wijn accentueren de citrusmarinade in de ceviche. Tegelijk zorgt het mondgevoel van de Sauvignon Gris voor balans bij de pittige en rauwe elementen van het gerecht.
3. Geitenkaassalade met perzik, munt en pistache
De florale tonen in de wijn sluiten mooi aan bij het aromatische karakter van munt, terwijl de romige geitenkaas contrasteert met de levendige zuren. Perzik en pistache voegen zoetheid en crunch toe die het geheel afronden.
4. Sushi met zalm, avocado en ponzu
De umami in zalm en ponzu wordt gedragen door de mineraliteit van de wijn, terwijl de vetstructuur van de avocado verzacht wordt door de frisse zuren. Hierdoor ontstaat een harmonieus geheel.
5. Ravioli met citroenricotta en salie
De subtiele romigheid van de ricotta wordt verfrist door het citrusprofiel van de wijn. Salie zorgt voor een aardse ondertoon die verrassend goed samengaat met de licht florale, ziltige componenten van de Sauvignon Gris.
6. Tartaar van coquilles met appel, venkel en yuzu
De frisse crunch van appel en venkel sluit naadloos aan op het levendige profiel van de wijn. Yuzu versterkt de citrusaroma’s en de delicate coquilles worden prachtig omlijst door de zilte mineraliteit.
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Chili |
Regio | Aconcagua Valley |
Appellatie | San Antonio Valley |
Wijnhuis | Vina Casa Marin |
Druif | Souvignier Gris |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 90 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Groen & grassig, Strak, Tropisch fruit, Wit fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras |
James Suckling
Score
90
Avg Price (ex-tax)
$ 28
Casa Marín Sauvignon Gris Valle de San Antonio Estero Vineyard 2022
Friday, Mar 01, 2024
Color
White
Country
Chile
Region
Aconcagua
Vintage
2022
A touch of white asparagus to the limey aromas. A tad neutral on the palate but pretty pure, with bright acidity and good tension.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Viña Casa Marín werd in 2000 opgericht door wijnmaakster Maria Luz Marín, die één ding voor ogen had: ‘terroirwijnen’ maken in Chili. Haar project was innovatief en gewaagd, maar inmiddels is ze geliefd en geroemd en een voorbeeld voor vele anderen in Chili! Sinds enkele jaren wordt María Luz bijgestaan door haar zoon Felipe, een wijnmaker die met dezelfde passie en gedrevenheid de droom van zijn moeder gestalte geeft. Vandaag de dag telt het domein 50 hectare wijngaard verdeeld in 38 verschillende percelen. Een groot deel van de wijngaard ligt op kalksteen- en granietbodems. Deze omstandigheden resulteren in wijnstokken die een superieure kwaliteit fruit kunnen produceren. Alle druiven worden met de hand geoogst, pas op het moment dat er perfecte rijpheid is. Vanwege het grote diversiteit in terroirs en druivenrassen, gekoppeld aan het koele klimaat, duurt de oogst heel lang; van begin maart tot eind mei! Alle geoogste druiven worden dan ook apart in kleine kuipen gevinifieerd.
Maria Luz Marin
María Luz Marin is de eerste vrouwelijke wijnmaker en wijnmakerij in Chili. Na haar afstuderen aan de Universiteit van Chili met een graad in agronomie en wijnmaken, werkte Maria Luz in verschillende wijnmakerijen waaronder niet de minste want ze heeft gewerkt voor Romanee Contie. Ze heeft met succes haar fijne delicate wijnen in de topmarkten en onder internationale critici gepositioneerd, waar ze opvallen vanwege hun hoge kwaliteit. Momenteel behoort Vina Casa Marin tot de top uit Chili en is een toonbeeld van fraaie elegante cool-climate wijnen.
Wijnen van Casa Marin
Casa Marin heeft een breed assortiment aan wijnen waaronder Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc, Riesling, Gewürztraminer en Sauvignon Gris. Casa Marin's witte wijnen onderscheiden zich door hun opmerkelijke frisheid, hoge natuurlijke zuurgraad en uitgesproken aroma's. De rode wijnen, daarentegen, zijn gekenmerkt door hun elegantie, verfijning en complexiteit.