Filteren

Sancerre

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Sancerre ligt in de heuvels op de linkeroever van de Loire. Witte Sancerre wijn staat bekend als dé kwaliteitswijn van sauvignon blanc. Het geheim van deze wijnstijl ligt in het koele klimaat en de kalkrijke bodem. Naast witte wijnen, komen er uit Sancerre ook wat rode en rosé wijnen op basis van pinot noir.

Sancerre wijn

Waar komt Sancerre wijn vandaan?

Sancerre wijnen komen uit de Loire, Frankrijk. Nog specifieker, uit de Centre-Loire. Een verwarrende naam; de Centre-Loire ligt namelijk in het oostelijke gedeelte van de Loire. Er wordt verwezen naar naar de ligging van het centrum van Frankrijk, niet naar de ligging van het Loire gebied. 

Overigens komen de Pouilly-Fumé wijnen ook uit Centre-Loire.

Van welke druif is Sancerre wijn gemaakt?

De witte wijnen zijn gemaakt van sauvignon blanc druiven. Dit zijn verfijnde wijnen en tintelfris. Rode wijnen zijn gemaakt van pinot noir druiven. Dit zijn lichte en frisse wijnen die tamelijk strak zijn.

Aroma’s in Sancerre wijnen

Wijnen uit Sancerre zijn verfijnde wijnen. Niet alle Sancerre wijnen zijn hetzelfde, door het verschil in terroir of de ligging van de wijnstokken, maar er zijn een aantal aroma's die je vrijwel altijd zal terugvinden.

De meest voorkomende aroma's in de witte wijnen zijn:

  • Citrus
  • Groene kruiden
  • Gras
  • Mineralen

Wijn en spijs bij witte Sancerre wijn

Kazen zoals (franse) geitenkaas is een match made in heaven! Hiernaast passen oesters, forel en gegrilde kip ook prachtig bij een Sancerre wijn.

Heeft u al een gerecht in gedachten, maar weet u niet welke wijn erbij past? Grandcruwijnen heeft een smart sommelier optie. U voert de ingrediënten van het gerecht in, en wij hebben gegarandeerd een goede match voor het gerecht!

Domaine Prieur