Filteren

Vinos de Madrid

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 10

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Romeinse kolonisten die de wijnbouw over heel Iberia verspreidden, introduceerden hoogstwaarschijnlijk het wijnmaken in het gebied rond de hoofdstad van Spanje, dat in 1990 zijn DO-status verwierf. Historisch bewijs van een grootschalige, toegewijde wijnproductie en de perfectie ervan dateert uit de 13e eeuw, met de werk van monniken na La Conquista en tijdens de Siglo de Oro (16e-17e eeuw).

De eeuwenoude wijntraditie van het gebied, gecombineerd met de leeftijd van de lokale wijnstokken en de hoogte van het hoogplateau La Meseta in Midden-Spanje (500-800 m), leidt tot de productie van een high-end stijl van gefocust op de enkele variëteit Garnacha, en op de favoriet van Spanje, Tempranillo (Tinto Fino). Het gebied biedt voornamelijk diepgekleurde, geconcentreerde wijnen die typerend zijn voor hartige Spaanse rode wijnen. Dankzij de minder bekende reputatie van het gebied zijn deze wijnen nog steeds aan zeer interessante prijzen te verkrijgen. De regio Madrid heeft ook een indrukwekkende verscheidenheid aan microklimatologische en bodemvariaties op het punt, waardoor de wijnen onvoorspelbaar opwindend zijn voor zelfs de meest verweerde specialist.

De vaak oude en hoog gelegen wijngaarden leveren zeer elegante wijn met stevige zuren - haast bourgogne of Rhône aandoend. De rode garnacha is onvergelijkbaar met bijvoorbeeld de meer jammy utovering uit de warme laaggelegen streken

De D.O. erkent rode, witte en rosados met het volgende alcoholgehalte: Arganda: wit 10%, rosado 11%, rood 11,5%. Navalcarnero: wit 11%, rosado 11,5%, rood 12%. San Martín: wit 11%, rosado 11,5%, rood 12%. ADe volgendew druiven worden geaccepteerd in de D.O. maar hiervan zijn de wijnen gemaakt vd Garnache  en Albillo wat ons betreft degene die de streek zo bijzonder maakt

Blauw: Garnacha, Tinto Fino (Tempranillo), Cabernet Sauvignon, Merlot, Graciano, Negral, Petit Verdot, Syrah.
Wit: Albillo Real, Malvar, Parellada, Airen, Macabeu, Sauvignon Blanc, Muscat, Torrentes.

Het Klimaat
Madrid heeft een bij uitstek continentaal klimaat. Nergens op het Iberische Schiereiland ben je immers zo ver van de zee verwijderd als in Madrid - dus hete zomers en koude winter. In het gebergte zoals de Gredos geldt dus minder hete zomer en noch koiudere winters en misschien nog belangrijker een groot verschil tussen dag- en nacht.

Vinos de Madrid

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!