Springfontein - André Clouet - Dupont-Fahn - Marc Colin - Bader-Mimeur - Sinzero - Atlas Swift - Continuum - Murva - Comtes Lafon - Mauro - Russolo - Complex - Kruidig
Er was eens …… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige...
Er was eens …
… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige president van het Kaapse Hooggerechtshof, Sir Johannes Andries Truter, als eerste eigenaar. De boerderij, die nu een restaurant is, is waarschijnlijk zo'n 200 jaar oud. Dit blijkt niet in de laatste plaats door de zorgvuldig blootgestelde wanden.
Springfontein is vernoemd naar de springende, borrelende (Afrikaans: "Spring") put (Afrikaans: "Fontein") die, gelegen in het noordoostelijke deel van de boerderij, voldoende water voor landbouwkundig gebruik beloofde, terwijl de bodem nogal problematisch leek. Decennialang werd, naast kleinschalige veehouderij met schapen, geiten en runderen, geprobeerd uien en aardappelen te telen, maar beperkt tot de directe omgeving van de gebouwen. In 1983 kwamen alle landbouwactiviteiten gedurende meer dan een decennium volledig tot stilstand.
Dr. Johst Weber kocht dit estate in 1996 en is samen met de kinderen nog steeds eigenaar. Het team is versterkt met Tariro Masayiti als wijnmaker en Hildegard Witbooi als wijngaarddeskundige. De farm is sinds enkele jaren biologisch en het certificeringsproces is afgerond. De stijl van wijnmaken kun je ambachtelijk noemen, veel wordt nog met de hand gedaan. Na de handmatige oogst worden alle druiventrossen nog eens uitgezocht en alleen wat helemaal goed is wordt gebruikt. Tariro maakt ook een serie topwijnen onder de naam ‘Limestone Rocks’, met namen van beroemde rocksongs:
Dark Side of the Moon
Child in Time
Gadda da Vida
Whole Lotta Love
Hulp nodig van onze sommelier?
Onze sommelier helpt je binnen 🕐 1 minuut jouw perfecte wijn te vinden – persoonlijk, snel en 💚 gratis.
Er was eens …
… volgens haar aantekeningen moet de Schotse reisschrijver en schilder Lady Anne Barnard in mei 1798 de grond van Springfontein zijn gepasseerd tijdens een reis van het huidige Hermanus naar Stanford langs de zuidkant van de lagune en de loop van de Kleinrivier. De boerderij werd echter pas op 1 juni 1816 als zodanig geregistreerd toen deze werd toegekend aan de toenmalige president van het Kaapse Hooggerechtshof, Sir Johannes Andries Truter, als eerste eigenaar. De boerderij, die nu een restaurant is, is waarschijnlijk zo'n 200 jaar oud. Dit blijkt niet in de laatste plaats door de zorgvuldig blootgestelde wanden.
Springfontein is vernoemd naar de springende, borrelende (Afrikaans: "Spring") put (Afrikaans: "Fontein") die, gelegen in het noordoostelijke deel van de boerderij, voldoende water voor landbouwkundig gebruik beloofde, terwijl de bodem nogal problematisch leek. Decennialang werd, naast kleinschalige veehouderij met schapen, geiten en runderen, geprobeerd uien en aardappelen te telen, maar beperkt tot de directe omgeving van de gebouwen. In 1983 kwamen alle landbouwactiviteiten gedurende meer dan een decennium volledig tot stilstand.
Dr. Johst Weber kocht dit estate in 1996 en is samen met de kinderen nog steeds eigenaar. Het team is versterkt met Tariro Masayiti als wijnmaker en Hildegard Witbooi als wijngaarddeskundige. De farm is sinds enkele jaren biologisch en het certificeringsproces is afgerond. De stijl van wijnmaken kun je ambachtelijk noemen, veel wordt nog met de hand gedaan. Na de handmatige oogst worden alle druiventrossen nog eens uitgezocht en alleen wat helemaal goed is wordt gebruikt. Tariro maakt ook een serie topwijnen onder de naam ‘Limestone Rocks’, met namen van beroemde rocksongs:
Dark Side of the Moon
Child in Time
Gadda da Vida
Whole Lotta Love
Rino Russolo maakt wijnen ten noordoosten van Venetië in de vlakte van Friuli, die Grave wordt genoemd. Rino is de vierde generatie wijnmaker van de familie, die eind 19de eeuw wijn begon met wijnmaken in de Pordenone regio. Tegenwoordig bevindt de cantina zich in San Quirino, midden tussen de cru wijngaarden van Ronco Calaj. De wijngaarden worden aan de noordkant beschut door de uitlopers van de Alpen, terwijl aan de zuidkant de Adriatische zee zorg draagt voor voldoende vocht en een frisse zeebries, vooral in de middag. In deze regio spelen veel wijnmakers op ‘zeker’: ze plukken voor de weersomslag. Bij Russolo worden gelukkig alleen echt rijpe druiven geplukt, zodat de bitters in de wijn binnen de perken blijven en de aromatische expressie veel groter is. De wijnen zijn zeer gewild (tegenwoordig ook in Italië zelf, ondersteund door hoge waarderingen in de Gambero Rosso), zodat maar een beperkte hoeveelheid naar Nederland komt.