Filteren

South Australia

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 27

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De wijngebieden in Zuid-Australië lopen voorop in de opkomst van de Down Under wijn en hebben zich een weg gebaand naar de top van de wereld met finesse en het definiëren van Shiraz-wijnen. Fruitintensieve, geconcentreerde, krachtige rode wijn en delicate, sappige witte wijn uit Adelaide en omgeving - dit maakt ongeveer 50% van de wijnen uit Australië uit. Welkom in de Australische Wijnstaat.

Het wijnbouwgebied van Zuid-Australië strekt zich uit van de Kalksteenkust in het zuiden tot het hoge noorden. Het landschap wordt gekenmerkt door groene vlaktes, struikachtige heuvelruggen en surrealistische uitlopers in het binnenland, waar de teelt slechts marginaal mogelijk is. Het klimaat is warm en zeer droog in de zomer, koeler en natter in de winter. Merk op dat de druivenoogst in Zuid-Australië plaatsvindt van februari tot april, de vroege Australische herfst. Door de hoge temperaturen kunnen de druiven perfect rijpen en in sommige gevallen verliezen ze hun zuurgraad. 

De Barossa Valley is een van de beroemdste en grootste wijngebieden van Australië, gelegen in South Australia. Door het mediterrane klimaat en de vruchtbare bodem worden in deze streek verschillende soorten wijnen met een goede kwaliteit geproduceerd maar Coonawarra is ook zo'n pracht gebied. Nog koeler dan bijv in Bordeaux en een geweldig gebied voor elegante Nieuwe Wereld Chardonnay en Cabernet Sauvignon.

Zuid Australië kan worden opgedeeld in de volgende regio's

Adelaide Hills
Barossavallei
Clarevallei
Eyre Peninsula
Fleurieu Peninsula
Flinders Ranges
Limestone Coast
Nullarborvlakte
Riverland
Yorke Peninsula

Druivenrassen in Zuid-Australië
De nummer 1 druivensoort is ongetwijfeld de "inheemse" Shiraz-druif, die in alle vormen wordt gevinifieerd. Daarnaast zijn er wijngaarden met de volgende variëteiten:

Rode druivensoorten
Cabernet Sauvignon
Garnacha (Grenache)
Merlot
Mourvèdre
Sangiovese
Klooster

Witte druivensoorten
Chardonnay
Riesling
Sauvignon Blanc
Sémillon
Viognier
Rousanne
Marsanne
Colombard
GSM - Grenache, Shiraz, Mouvèdre - een cuvée van deze druivensoorten is de essentie van een perfect samenspel. Harmonie is de kracht van de GSM-samenstelling. De GSM-wijnen, die voor het eerst in het zuidelijke Rhônedal opduiken, zijn een vlaggenschip voor wijnen uit het Barossa-dal en Fleurieu. 

De belangrijkste Appelaties zijn:

  • Adelaide
  • Barossa 
  • Kalksteenkustzone - Coonawarra, Padthaway en Wrattonbully
  • Fleurieu 
  • Mount Lofty 
  • Far North zone
  • Limestone Coast zone
South Australia

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!