Filteren

Dominio de Calogia

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Is Dominio de Calogía de nieuwe Pingus. Al seinen wijzen hierop want als José Manuel Perez Ovejas, welke gedurende meer dan 25 jaar de oenoloog van Viña Pedrosa is en dan in 2018 zijn eigen wijn uitbrengt is dan wordt dit natuurlijk zeer in de gaten gehouden. Om een ​​geweldige wijn te produceren, zijn geweldige druiven nodig en een state-of-the-art wijnmakerij", zegt José Manuel Pérez Ovejas, een toonaangevende wijnmaker in Ribera del Duero. Na zijn vertrek bij Hermanos Pérez Pascuas, de familiewijnmakerij, richtte hij voor zichzelf op en lanceerde hij Dominio de Calogía.

Calogía is vernoemd naar de plaats waar de wijnmakerij is gebouwden is een van de grootste wijngaarden van het landgoed met een oppervlakte van zes hectare. In totaal bezit José Manuel Pérez 20 hectare Tempranillo die door hemzelf of door zijn vader is geplant binnen een straal van vijf kilometer tussen de dorpen Roa en Pedrosa del Duero in de provincie Burgos. De meeste zijn bushwijnen. De omschakeling naar biologische landbouw vindt momenteel plaats. De bodems zijn overwegend klei-leem met enkele kalksteengebieden. De gemiddelde hoogte is ongeveer 840 meter. De oudste wijngaard is 70 jaar geleden aangeplant. Netjes gevormd, staan ​​de wijnstokken hoog van de grond met hun takken wijd open, zodat de trossen uit elkaar staan ​​en goed belucht. Het beperken van de opbrengst tot ongeveer 4.000 kg/ha (let op: dit is nog minder dan de helft van dat was is toegestaan)door de appelatie) en is een kenmerkend kwaliteitskenmerk van alle Pérez Ovejas-wijngaarden.

De praktische en functionele wijnmakerij is ontworpen om de aandacht voor detail te maximaliseren om "op een meer gewetensvolle manier te werken dan bij het verwerken van relatief grote hoeveelheden wijn", zegt José Manuel. Hoge plafonds, ruimtelijkheid en strikte netheid - hij geeft toe dat het een obsessie is - waren zijn prioriteiten. Terwijl koude maceratie wordt gebruikt om aroma's te extraheren en de kleur te fixeren, is het Osiris-systeem ontworpen om CO2 uit het fermentatieproces op te vangen en de dop van onderaf te breken: "We slagen erin een intense maceratie te bereiken zonder de wijn te veel te verplaatsen", benadrukt hij. Rijping vindt plaats in Franse eikenhouten vaten die na drie keer gebruiken worden vervangen. Ongetwijfeld een van de beste jaren ooit in Ribera del Duero, 2019 is de eerste vintage van Dominio de Calogía. 
Dominio de Calogía produceert 70.000 flessen verdeeld over de twee wijnen. De eerste die wordt uitgebracht, draagt ​​dezelfde naam als de wijnmakerij en het kenmerk van de auteur: hoogwaardige tannines en hogere zuurgraad dan het gemiddelde van het gebied, wat resulteert in een goed bewaarpotentieel en een zeer elegante stijl. In 2022 wordt een single-vineyard rood uitgebracht. Ongeveer 26 maanden gerijpt en hiervan zal de productie amper 2.500 flessen bereiken. Beide wijnen zullen via een allocatiesysteem worden verkocht over de gehele wereld dus beschikbaarheid is zeer laag.

Dominio de Calogia

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!