Filteren

Château Cos d'Estournel

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.

Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.

Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.

In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.

 

Château Cos d'Estournel

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!