2023 Cos d'Estournel Pagodes de Cos

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | |
Jaar | 2023 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2026 - 2045 |
Beschikbaar per | 1 mrt. 2026 |
Lage voorraad
Nog maar 2 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 1/12/2025 - LEVERING VOORJAAR 2026
De vroegere eigenaar en naamgever Louis Gaspard d’Estournel stond bekend als de Maharadja van Saint-Estèphe. Hij decoreerde het kasteel in Indiase stijl, gaf grote feesten en leefde boven zijn stand. In 1852 was hij volledig berooid en moest hij zijn domein verkopen. Een jaar later stierf hij. Cos d'Estournel is misschien wel het Chateau met de meest nieuwe en geavanceerde techniek voor het maken van wijn. Van de pluk tot aan het rijpen van de flessen, alles wordt nauwkeurig nagegaan en met de grootste zorg uitgevoerd. Zo hebben ze een vinificatieprocess weten te creëren waarin de wijn wordt vervoerd zonder pompen. Alle handelingen worden namelijk middels zwaartekracht verricht. In 1855 heeft het Chateau de 2e Grand Cru Classé status verkregen
Proefnotities voor Pagodes de Cos 2023
De 2023 Pagodes de Cos heeft een fruitig karakter met tonen van rood fruit, een perfecte balans, een ziltige frisheid en een afdronk met aanhoudende kruidige noten. Deze jaargang is harmonisch met aroma's van rode bessen die een mooie balans vormen tegen de typerende ziltigheid van het terroir en de frisse, kruidige afdronk die zorgt voor een geweldige lengte.
De Pagodes de Cos 2023 komt uit de appellation Saint-Estèphe, een van de meest prestigieuze wijngebieden in de Médoc-regio.
De blend bestaat uit 51% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 2% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot.
Het Terroir van Cos d'Estournel
De wijngaarden van Pagodes de Cos bevinden zich op een toegewijd terroir met wijnstokken die gemiddeld 40 jaar oud zijn. De 2023 vintage is weelderig en harmonisch, met aroma's van rode bessen die een prachtige balans vormen met de ziltigheid die kenmerkend is voor dit terroir en de frisheid van een fijn geslepen, kruidige afdronk die de lengte van deze jaargang benadrukt.
Gelegen in het noorden van de Médoc, op de heuvel van Saint-Estèphe, verschijnt Château Cos d'Estournel majestueus. Het kasteel en de pagodes verrassen en boeien het oog als een echt paleis van een Maharadja. In 1791 erfde Louis-Gaspard d’Estournel hectares wijngaarden en bouwde het landgoed. Als avonturier die de wereld had rondgereisd, gaf zijn smaak voor het exotische en het Oosten Château Cos d’Estournel zijn unieke architectuur in de Médoc. Sinds 2000 is het eigendom van Michel Reybier en blijft het schitteren in de Saint-Estèphe appellation, in de traditie van de grootste wijnen ter wereld, gekenmerkt door een unieke stijl waar de smaak voor schoonheid en excellentie een constante zoektocht is.
De Wijngaard
Château Cos d'Estournel geniet van een uitzonderlijke geografische ligging. De wijngaard ligt aan de rand van een plateau, in de directe nabijheid van de monding van de Gironde. Hierdoor profiteert de wijngaard van een maritiem klimaat terwijl hij beschermd is tegen slecht weer. De wijnstokken zijn geplant op twee hellingen en een centraal plateau, waardoor ze profiteren van een ideale blootstelling en goede ventilatie. Sinds 1994 wordt Pagodes de Cos geproduceerd uit een toegewijde wijngaard waarvan de wijnstokken gemiddeld 40 jaar oud zijn. Het is de tweede wijn van Château Cos d'Estournel.
Specificaties
Beschikbaar per | 1 mrt. 2026 |
---|---|
Verpakking opmerking | Kist |
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Cos d'Estournel |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Professionele Recensies
Parker
Rating
(92 - 94)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
3rd Jun 2020
Source
2019 Bordeaux Primeurs Flash Review 1, The Wine Advocate
The 2019 Les Pagodes de Cos (14.03% alcohol) is a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc, aging in 20% new barriques. Medium to deep garnet-purple in color, notions of wild blueberries, boysenberries and redcurrant jelly come bounding out of the glass, followed by a profound core of warm cassis, licorice and bouquet garni with a touch of cinnamon stick. Medium to full-bodied, the palate bursts with bright, expressive black and red fruit flavors, framed by firm, fine-grained tannins and loads of freshness, finishing on a lingering spicy note.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
PAGODES DE COS ST.-ESTÈPHE 2023
Wednesday, May 15, 2024
Country: France
Region: Bordeaux
Vintage: 2023
93-94
The polished and creamy texture here is extremely attractive, with blueberry, blackcurrant and crushed-stone aromas and flavors. It’s medium-bodied with linear tannins, showing polish and finesse. Creamy mouth-feel. Second wine of Cos. 12.9% alcohol. 51% cabernet sauvignon, 45% merlot, 2% cabernet franc and 2% petit verdot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(92-94)
Drinking Window
2027 - 2043
The 2023 Les Pagodes de Cos makes a strong statement out of the gate. A blast of intense dark fruit, leather, spice, menthol, game, licorice, dried herbs and chocolate infuses the palate with remarkable textural intensity. Ample and resonant in the glass, with fabulous balance, Les Pagodes is exceptionally fine in 2023. The long, sustained finish is a thing of beauty.
- By Antonio Galloni on April 2024
I was deeply impressed with the 2023s at Cos d’Estournel. “We did a green harvest for the first time since 2008, Technical Director Dominique Arangoïts explained. “There was no real heat until mid-August. Then we got one spike from August 17 to 24 and another from September 3 to 10. Yields were 47 hectoliters per hectare, a significant jump from 2022 when they were just 33 and probably too low. Berry size was normal, but there were a lot more berries and more seeds within those berries, so we opted for longer macerations at lower temperatures.” Proprietor Michel Reybier has numerous business interests to look after, but he is ever-present at Cos d’Estournel, and that attention shows.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.
Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.
In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.
EN PRIMEUR KORTING GELDIG TOT 1/12/2025 - LEVERING VOORJAAR 2026
De vroegere eigenaar en naamgever Louis Gaspard d’Estournel stond bekend als de Maharadja van Saint-Estèphe. Hij decoreerde het kasteel in Indiase stijl, gaf grote feesten en leefde boven zijn stand. In 1852 was hij volledig berooid en moest hij zijn domein verkopen. Een jaar later stierf hij. Cos d'Estournel is misschien wel het Chateau met de meest nieuwe en geavanceerde techniek voor het maken van wijn. Van de pluk tot aan het rijpen van de flessen, alles wordt nauwkeurig nagegaan en met de grootste zorg uitgevoerd. Zo hebben ze een vinificatieprocess weten te creëren waarin de wijn wordt vervoerd zonder pompen. Alle handelingen worden namelijk middels zwaartekracht verricht. In 1855 heeft het Chateau de 2e Grand Cru Classé status verkregen
Proefnotities voor Pagodes de Cos 2023
De 2023 Pagodes de Cos heeft een fruitig karakter met tonen van rood fruit, een perfecte balans, een ziltige frisheid en een afdronk met aanhoudende kruidige noten. Deze jaargang is harmonisch met aroma's van rode bessen die een mooie balans vormen tegen de typerende ziltigheid van het terroir en de frisse, kruidige afdronk die zorgt voor een geweldige lengte.
De Pagodes de Cos 2023 komt uit de appellation Saint-Estèphe, een van de meest prestigieuze wijngebieden in de Médoc-regio.
De blend bestaat uit 51% Cabernet Sauvignon, 45% Merlot, 2% Cabernet Franc en 2% Petit Verdot.
Het Terroir van Cos d'Estournel
De wijngaarden van Pagodes de Cos bevinden zich op een toegewijd terroir met wijnstokken die gemiddeld 40 jaar oud zijn. De 2023 vintage is weelderig en harmonisch, met aroma's van rode bessen die een prachtige balans vormen met de ziltigheid die kenmerkend is voor dit terroir en de frisheid van een fijn geslepen, kruidige afdronk die de lengte van deze jaargang benadrukt.
Gelegen in het noorden van de Médoc, op de heuvel van Saint-Estèphe, verschijnt Château Cos d'Estournel majestueus. Het kasteel en de pagodes verrassen en boeien het oog als een echt paleis van een Maharadja. In 1791 erfde Louis-Gaspard d’Estournel hectares wijngaarden en bouwde het landgoed. Als avonturier die de wereld had rondgereisd, gaf zijn smaak voor het exotische en het Oosten Château Cos d’Estournel zijn unieke architectuur in de Médoc. Sinds 2000 is het eigendom van Michel Reybier en blijft het schitteren in de Saint-Estèphe appellation, in de traditie van de grootste wijnen ter wereld, gekenmerkt door een unieke stijl waar de smaak voor schoonheid en excellentie een constante zoektocht is.
De Wijngaard
Château Cos d'Estournel geniet van een uitzonderlijke geografische ligging. De wijngaard ligt aan de rand van een plateau, in de directe nabijheid van de monding van de Gironde. Hierdoor profiteert de wijngaard van een maritiem klimaat terwijl hij beschermd is tegen slecht weer. De wijnstokken zijn geplant op twee hellingen en een centraal plateau, waardoor ze profiteren van een ideale blootstelling en goede ventilatie. Sinds 1994 wordt Pagodes de Cos geproduceerd uit een toegewijde wijngaard waarvan de wijnstokken gemiddeld 40 jaar oud zijn. Het is de tweede wijn van Château Cos d'Estournel.
Beschikbaar per | 1 mrt. 2026 |
---|---|
Verpakking opmerking | Kist |
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bordeaux |
Appellatie | Saint-Estèphe |
Wijnhuis | Chateau Cos d'Estournel |
Druif | Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2023 |
Drinken vanaf | 2026 |
Drinken tot | 2045 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | En Primeur, Geen ophaalkorting |
Parker rating | 94 |
James Suckling rating | 94 |
Vinous rating | 94 |
Smaakprofiel | Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Mineraal, Tannines |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe, Open haard |
Parker
Rating
(92 - 94)
Release Price
NA
Drink Date
NA
Reviewed by
Lisa Perrotti-Brown
Issue Date
3rd Jun 2020
Source
2019 Bordeaux Primeurs Flash Review 1, The Wine Advocate
The 2019 Les Pagodes de Cos (14.03% alcohol) is a blend of 55% Cabernet Sauvignon, 36% Merlot, 4% Petit Verdot and 5% Cabernet Franc, aging in 20% new barriques. Medium to deep garnet-purple in color, notions of wild blueberries, boysenberries and redcurrant jelly come bounding out of the glass, followed by a profound core of warm cassis, licorice and bouquet garni with a touch of cinnamon stick. Medium to full-bodied, the palate bursts with bright, expressive black and red fruit flavors, framed by firm, fine-grained tannins and loads of freshness, finishing on a lingering spicy note.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
James Suckling
PAGODES DE COS ST.-ESTÈPHE 2023
Wednesday, May 15, 2024
Country: France
Region: Bordeaux
Vintage: 2023
93-94
The polished and creamy texture here is extremely attractive, with blueberry, blackcurrant and crushed-stone aromas and flavors. It’s medium-bodied with linear tannins, showing polish and finesse. Creamy mouth-feel. Second wine of Cos. 12.9% alcohol. 51% cabernet sauvignon, 45% merlot, 2% cabernet franc and 2% petit verdot.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Vinous
(92-94)
Drinking Window
2027 - 2043
The 2023 Les Pagodes de Cos makes a strong statement out of the gate. A blast of intense dark fruit, leather, spice, menthol, game, licorice, dried herbs and chocolate infuses the palate with remarkable textural intensity. Ample and resonant in the glass, with fabulous balance, Les Pagodes is exceptionally fine in 2023. The long, sustained finish is a thing of beauty.
- By Antonio Galloni on April 2024
I was deeply impressed with the 2023s at Cos d’Estournel. “We did a green harvest for the first time since 2008, Technical Director Dominique Arangoïts explained. “There was no real heat until mid-August. Then we got one spike from August 17 to 24 and another from September 3 to 10. Yields were 47 hectoliters per hectare, a significant jump from 2022 when they were just 33 and probably too low. Berry size was normal, but there were a lot more berries and more seeds within those berries, so we opted for longer macerations at lower temperatures.” Proprietor Michel Reybier has numerous business interests to look after, but he is ever-present at Cos d’Estournel, and that attention shows.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Château Cos d'Estournel is een wijnmakerij in de appellatie Saint-Estèphe in de regio Bordeaux in Frankrijk. Het is ook de naam van de rode wijn die door deze accommodatie wordt geproduceerd. De hier geproduceerde wijn werd geclassificeerd als een van de vijftien Deuxièmes Crus (Second Growths) in de originele Bordeaux Wine Official Classification van 1855.
Château Cos d'Estournel produceert de gelijknamige grand vin, de tweede wijn sinds de vintage van 1994, Les Pagodes de Cos van de jongere wijnstokken van het landgoed, evenals Château Marbuzet van fruit van nabijgelegen percelen. Het pand grenst aan Château Lafite-Rothschild in de naburige gemeente Pauillac. De naam Cos verwijst naar een "heuvel van kiezelstenen" in het Gasconse dialect en de naam Cos d'Estournel werd in 1810 gegeven door Louis-Gaspard d'Estournel.
Het landgoed is in de loop van zijn geschiedenis verschillende keren van eigenaar veranderd, te beginnen in 1852 toen het werd gekocht door de Engelse bankier Charles Cecil Martyns. In 1869 werd het verkocht aan de Spaanse familie Errazu om 20 jaar later, in 1889, weer te worden verkocht aan de Hostein-familie uit Bordeaux. Door zijn huwelijk met Marie-Thérèse Hostein verwierf Louis-Victor Charmolue, die ook eigenaar was van Château Montrose, in 1894 de controle over Cos d'Estournel. In 1917 werd het verkocht aan Fernand Ginestet. Het kasteel is sindsdien in de familie Ginestet gebleven en werd in 1970 onderdeel van Domaines Prats, het gecombineerde bezit van de families Ginestet en Prats, en wordt gecontroleerd door Bruno Prats.
In juni 2008 werd aangekondigd dat Michel Reybier, de huidige eigenaar van Cos d'Estournel, Napa-wijnmakerij Chateau Montelena heeft gekocht.In november 2008 werd deze overeenkomst echter geannuleerd, de beëindiging van de transactie door Chateau Montelena zou te wijten zijn aan het feit dat Reybier Investments "niet in staat was geweest om aan zijn verplichtingen te voldoen". Van een landgoed van 100 hectare strekt het wijngaardgebied zich uit over 70 hectare (170 acres), verdeeld in 30 percelen, voornamelijk samengesteld uit de druivensoorten 60% Cabernet Sauvignon en 40% Merlot, met een kleine teelt van Cabernet Franc en Petit verdot die lijkt te weinig deelnemen aan de moderne productie. De jaarlijkse productie is typisch 32.000 kisten.