Filteren

Alto Adige

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Alto Adige is een van de kleinste wijnbouwgebieden van Italië. Maar dankzij zijn geografische ligging is het ook een van de meest veelzijdige. Wat hier naar voren komt zijn geen trendy wijnen, maar authentieke wijnen met een eigen karakter.
Alto Adige ligt net onder Oostenrijk in de top van Italië, in een "Y" -vormige gletsjervallei. Voordat vliegtuigen werden uitgevonden, was deze kleine vallei de belangrijkste doorgang tussen Italië en de rest van Europa.


Wijngaarden in Alto Adige kruipen in horizontale rijen langs de flanken van gletsjervalleien. De wijndomeinen hier worden gewoonlijk "Schloss" genoemd, wat het Duitse woord voor kasteel of slot is. Alto Adige is vrij klein met slechts 13.000 hectare aan wijngaarden, maar de regio varieert genoeg om 7 verschillende teelt subregio's te hebben. De stad Bolzano ligt pal in het centrum van Alto Adige en heeft een aantal van de meest verbazingwekkende landschappen van het hele gebied.
Ondanks zijn bescheiden omvang biedt de wijnstreek Alto Adige een opmerkelijk spectrum aan druivenrassen. En het zijn niet alleen de inheemse wijnstokken van Lagrein en Schiava (Vernatsch) die zich hebben gevestigd met een speciale voorliefde voor het Alto Adige-terroir. Naast hen gedijen vele andere nobele, levendige en krachtige rode en witte wijnen, die hun kenmerkende aroma's onthullen tussen met sneeuw bedekte toppen en mediterrane cipressen. Het karakter van de wijnvariëteiten wordt geperfectioneerd door wijnmakers die, met al hun vakkundigheid en bijzondere instinct, zorgen voor een internationale sensatie door het zeer hoge kwaliteitsniveau dat zij leveren.

Roeno