Josep Maria Castillo

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Een mini project van Josep Maria Castillo. Hij was oenoloog in verschillende betere domeinen in Terra Alta, maar wou altijd al zijn eigen ding doen. De revival van de vermouth bracht hem terug naar zijn roots. Vermouth was altijd al een populaire drank in de jaren 60 en 70 in heel Europa. Na jarenlang een sluimerend bestaan geleid te hebben, is er nu een heuse revival met allerlei kleine familieprojecten die teruggaan naar de roots en kwaliteitsvolle en originele producten op de markt brengen.

Josep maakt de vermouth wijnen van Garnatxa blanca en Macabeu.

Botanicals : gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruidswortel, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardamom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes.

Terroir

Terra Alta in het zuiden van Catalunya is een divers landschap met arme bodems, waar vooral de Garnatxa blanca de variëteit bij uitstek is. Voor de botanicals werden hoofdzakelijk kruiden gebruikt uit deze Mediterrane biotoop.

Vinificatie

De botanicals worden gehydrateerd in amforae gedurende 24 u. Aan de gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn aan toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermouth of "la Madre del Vermouth". Deze moederessentie wordt op eikenvaten gelagerd gedurende 6 maanden zodat er nog een betere complexiteit ontstaat tussen de botanicals. Daarna wordt er witte wijn op basis van Garnatxa blanca en Macabeu toegevoegd aan de moederessentie en macereert het geheel gedurende 15 dagen. Daarna is de vermouth klaar voor botteling.