Telefonisch bestellen mogelijk. Bel: +31 78 6450615. Ook bereikbaar via WhatsApp: (0)6 108 34396. Openingstijden winkel klik hier

La Madre Vermouth

Zoom afbeelding

Meer afbeeldingen

La Madre Vermouth

€ 13,95
op voorraad
6 op voorraad
+3 Loyalty punt(en)

✓ Op werkdagen voor 16:00 besteld = morgen in huis
✓ Ontvang automatisch korting
✓ Gratis bezorging vanaf €75,-
✓ Klanten geven Grandcruwijnen een 9.3
✓ Niet Goed, Geld terug

EAN: 642213330569
Availability:
Wijnsoort: Vermout
Druif:
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek:
Wijnhuis: Josep Maria Castillo
Jaar: Nee
Drinken:
Bubbels: Zonder Bubbels
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 15%
Smaaktype: Lichtzoet/zoet
Datum :
Dit Product verwachten we op de aangeven datum in ons magazijn. U kunt deze wel al bestellen zodat u zeker bent van uw bestelling maar mocht u meer bestellen dan zullen we pas versturen wanneer de volledige bestelling gereed is
Rating: nvt

Dit product als geschenk versturen in mooie verpakking?

Een werkelijk prachtige vermouth. La Madre is een One-man-project van Josep Maria Castillo, die vroeger als oenoloog in verschillende wijndomeinen in Terra Alta werkte. Vandaag keert hij terug naar zijn roots met deze vermout. De basis wijn voor deze vermouth bestaat voor 60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu60% Garnatxa blanca, 40% Macabeu en hieraan wordt een unieke mix aan kruiden aan toegevoegd. De botanicals (gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruid, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardemom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes) worden gehydrateerd in amfora's gedurende 24 uur. Aan de gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermout of 'la Madre del Vermouth'. Deze moederessentie wordt verder op eikenhouten vaten gelagerd gedurende 6 maanden, zodat er nog een grotere complexiteit ontstaat tussen de verschillende botanicals. Daarna wordt er witte wijn op basis van Garnatxa Blanca en Macabeu aan de moederessentie toegevoegd en macereert het geheel gedurende 15 dagen. Daarna is de vermout klaar voor botteling.

Mooie toetsen van botanicals in de neus, vooral de charmeurs als gentiaan, kaneel en vanille komen mooi naar voren. Een zachte aanzet met kruidige, zoete toetsen. De Garnatxa Blanca laat zich mooi gelden door zijn kruidige stevigheid en mediterraan karakter. Originele amberkleurige vermout uit Terra Alta.

Zalig in de mix met een lekkere cava (1/3 Le Madre, 1/3 bruisend water en 1/3 Cava of 2/3 Cava en 1/3 Le Madre ). Heerlijk bij Tortillas

Een mini project van Josep Maria Castillo. Hij was oenoloog in verschillende betere domeinen in Terra Alta, maar wou altijd al zijn eigen ding doen. De revival van de vermouth bracht hem terug naar zijn roots. Vermouth was altijd al een populaire drank in de jaren 60 en 70 in heel Europa. Na jarenlang een sluimerend bestaan geleid te hebben, is er nu een heuse revival met allerlei kleine familieprojecten die teruggaan naar de roots en kwaliteitsvolle en originele producten op de markt brengen.

Josep maakt de vermouth wijnen van Garnatxa blanca en Macabeu.

Botanicals : gentiaan, nootmuskaat, boerenwormkruidswortel, lavendel, vanille, koningsdistel, zoethout, kardamom, kaneel, steranijs, alsem, duizendguldenkruid, kalmoes.

Terroir

Terra Alta in het zuiden van Catalunya is een divers landschap met arme bodems, waar vooral de Garnatxa blanca de variëteit bij uitstek is. Voor de botanicals werden hoofdzakelijk kruiden gebruikt uit deze Mediterrane biotoop.

Vinificatie

De botanicals worden gehydrateerd in amforae gedurende 24 u. Aan de gehydrateerde botanicals wordt vervolgens wijn aan toegevoegd, waarna de maceratie start gedurende 30 dagen. Het resultaat is de moederessentie van de vermouth of "la Madre del Vermouth". Deze moederessentie wordt op eikenvaten gelagerd gedurende 6 maanden zodat er nog een betere complexiteit ontstaat tussen de botanicals. Daarna wordt er witte wijn op basis van Garnatxa blanca en Macabeu toegevoegd aan de moederessentie en macereert het geheel gedurende 15 dagen. Daarna is de vermouth klaar voor botteling.

Zalig in de mix met een lekkere cava (1/3 Madre, 1/3 bruisend water en 1/3 Cava of 2/3 Cava en 1/3 Madre ). Heerlijk bij Tortillas
Rating: nvt


Wijnsoort: Vermout
Druif: Garnacha, Macabeo
Inhoud fles: 0.75 ltr
Land: Spanje
Streek: Ribera del Duero
Wijnhuis: Josep Maria Castillo
Website URL:
Jaar: Nee
Drinken:
Bubbels: Zonder Bubbels
Dessertwijn: Nee
Biologisch: Niet Biologisch
Duurzaam: Niet Duurzaam
Alcohol: 15%
Smaaktype: Lichtzoet/zoet
Serveertemperatuur: 8-10
Afsluiting fles: Kurk
Drink-moment: Aperitief, Borrel, Terras
Inhoud verpakking: Doos
Opmerking verpakking:
Min. bestel hoeveelheid: 1
Datum :
Proefdoos: Nee

Schrijf uw eigen beoordeling

U kunt hier een Recensie achterlaten over de wijn. Dit wordt door ons en door onze klanten zeer gewaardeerd. Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. log in of registreer

Voor iedere geplaatste recensie worden er automatisch 15 loyalty toegevoegd aan uw account (u dient te zijn ingelogd om een recensie te plaatsen).

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen eigen notities aan een wijn toevoegen. Deze zijn altijd terug te vinden in uw account omgeving. Log in of registreer

Laatste recensies

Zeer mooi glas wijn. Mooi fruit en goed geïntegreerd met eik. Verrassend delicaat voor een Rioja. Prachtige prijs/kwaliteit

- Ewald
Bekijk meer recensies

Een moment geduld a.u.b...


{{var product.name}}
is toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen
Naar kassa en afrekenen