Filteren
Giannikos Winery

Witte wijn

Witte wijn wordt verkregen door de vergisting van het druivensap van witte of blauwe druiven. De uiteindelijke tint en smaak van de wijn worden bepaald door het gebruikte druivenras en de leeftijd van het product. De most is dus vrij van schillen, steeltjes en pitten. Omdat druivensap weinig tot geen kleurstof bevat zal de wijn nagenoeg blank zijn. Witte wijn kan derhalve ook van blauwe druiven gemaakt worden. Hoogte, klimaat, grondsoort, opvoeding van de wijn, hout of RVS zijn allemaal elementen die de stijl bepalen van een wijn.

Een Chardonnay druif uit de Bourgogne heeft een totaal andere smaak dan een Chardonnay uit bijv Chili. Natuurlijk hebben wij de klassieke witte wijnen gemaakt van bijvoorbeeld de chardonnay, sauvignon blanc, verdejo, pinot grigio of riesling druif, maar daarnaast hebben we ook ware pareltjes gemaakt van wat onbekendere druiven of druivenrassen in opkomst zoals de Godello, Albariño, Viura, Vermentino, en Grillo. ons assortiment uit wijnen van over de hele wereld; van Frankrijk tot Argentinië en van Nieuw-Zeeland tot Spanje.

Witte wijn online bestellen bij Grandcruwijnen

In het assortiment van Grandcruwijnen vindt u witte wijnen uit Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland, maar ook de beste wijnen die bijvoorbeeld Zuid-Afrika en Argentinië te bieden hebben. Of u nu een droge Spaanse Chardonnay zoekt, of een friszoete Duitse wijn die perfect past bij een gerecht met vis, bij ons vindt u online wat u zoekt. Witte wijnen in iedere prijsklasse koopt u snel en eenvoudig online bij Grandcruwijnen.nl. Bestel online altijd tegen de beste prijzen.

Giannikos Winery bezit 8 ha wijnstokken op twee locaties, één in Korinthe rond de wijnmakerij en de andere in Mycene, nabij de beroemde archeologische vindplaats en geboorteplaats van de Griekse wijnbouw bijna 4000 jaar geleden. Beide wijngaarden worden strikt biologisch geteeld omdat men ervan overtuigd is dat alleen natuurlijk geteelde wijnstokken gezonde druiven kunnen produceren die de basis vormen van hun kwaliteitswijnen. Een ander belangrijk aspect is de invloed van de zee op het microklimaat. De verkoelende winden zorgen samen met de mediterrane zon en de bodem voor de beste omstandigheden en zijn de redenen dat Giannikos Winery internationaal inmiddels al zeer gewild en bekend is maar gezien de kleine productie. Griekenland heeft een rijk erfgoed van inheemse druivensoorten en bij Giannikos Winery heeft men als filosofie om de traditie en nieuwe technologie te verenigen. Daarom teelt men biologisch en oogsten en snoeien men zorgvuldig met de hand. In de wijnmakerij gebruiken ze moderne stalen tanks, ultramoderne machines en Franse eiken vaten van geselecteerde fabrikanten.