Filteren

Colombard

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Colombard druif

De witte Colombard druif geeft frisse witte wijn. Je ruikt citrus als limoen en citroen. Je proeft vooral sappig fruit van perzik en grapefruit. De Colombard moet het vooral van zijn frisse zuren en fijne parfum hebben.

Hij groeit vooral in zijn bakermat: de Franse Sud-Ouest, in het bijzonder in Gascogne. Vele jaren werd de Colombard vooral geteeld om gedestilleerd te worden tot Armagnac. Nergens voor nodig, want de Colombard geeft prima witte wijnen.

Steeds meer wijnmakers zijn zich daar van bewust. Niet alleen in de Sud-Ouest, maar ook in Zuid-Afrika en zelfs in Australië. In Californië wisten ze het al veel langer. Daar was de French Colombard begin jaren negentig zelfs de meest aangeplante witte druif, vooral in de Central Valley.

Colombard is een druif die veel wordt aangeplant in het Zuid Westen van Frankrijk en ook wordt gebruikt voor het maken van Cognac. Tegenwoordig de Colombard ook gebruikt voor het maken van  sappige, droge witte wijnen. Over het algemeen geeft de Colombard druif in de Frankrijk wijnen een uitgesproken lichtvoetig karakter. In Zuid-Afrika zijn de wijnen iets voller van structuur.