Roblet-Monnot - Bader-Mimeur - Pinot Noir
De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de...
De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de wijnstokken te vermijden, maar ook om het bladoppervlak te vergroten. Er is nog niet super veel te vinden over deze beginnende producent maar dat zal met de jaren zeker volgen!
In de kelder bij Roblet-Monnot
Er is een trillende sorteertafel, er zijn niet veel stelen (circa 10% blijft behouden), vergistingstemperaturen tot 32 graden Celsius en er wordt 20 - 25% nieuw eikenhout gebruikt. Ontstelen of niet, afhankelijk van het jaartal en de cuvée, werkt Roblet alleen met pigeage, waarbij hij de eerste twee weken cuvaison niets doet en de volgende twee weken met punch down werkt. In de kelder duurt de élevage tussen de 18 en 24 maanden, en de aanwezigheid van nieuw eikenhout is tegenwoordig minimaal .Pascal Roblet is een rijzende ster. Zijn vrouw, Cecile Tremblay, heeft haar eigen domein. Pascal en Cecile hebben ook een gezamenlijk domaine genaamd Nerthus. Het begon in 2004 en bestaat uit 3 hectare Bourgogne, Auxey-Duresses Premier Cru Le Vay en Village Puligny-Montrachet. De resultaten zijn voortreffelijk. Diepe, geconcentreerde en complexe wijnen, met een aanzienlijk rijpingspotentieel, opgebouwd rond prachtig poederige tannines. Waarom dit hoogwaardige domein nog in relatieve onbekendheid wegkwijnt, snappen wij niks van. Maar als de wijnen zo goed blijven zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen het gaan realiseren.

De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de wijnstokken te vermijden, maar ook om het bladoppervlak te vergroten. Er is nog niet super veel te vinden over deze beginnende producent maar dat zal met de jaren zeker volgen!
In de kelder bij Roblet-Monnot
Er is een trillende sorteertafel, er zijn niet veel stelen (circa 10% blijft behouden), vergistingstemperaturen tot 32 graden Celsius en er wordt 20 - 25% nieuw eikenhout gebruikt. Ontstelen of niet, afhankelijk van het jaartal en de cuvée, werkt Roblet alleen met pigeage, waarbij hij de eerste twee weken cuvaison niets doet en de volgende twee weken met punch down werkt. In de kelder duurt de élevage tussen de 18 en 24 maanden, en de aanwezigheid van nieuw eikenhout is tegenwoordig minimaal .Pascal Roblet is een rijzende ster. Zijn vrouw, Cecile Tremblay, heeft haar eigen domein. Pascal en Cecile hebben ook een gezamenlijk domaine genaamd Nerthus. Het begon in 2004 en bestaat uit 3 hectare Bourgogne, Auxey-Duresses Premier Cru Le Vay en Village Puligny-Montrachet. De resultaten zijn voortreffelijk. Diepe, geconcentreerde en complexe wijnen, met een aanzienlijk rijpingspotentieel, opgebouwd rond prachtig poederige tannines. Waarom dit hoogwaardige domein nog in relatieve onbekendheid wegkwijnt, snappen wij niks van. Maar als de wijnen zo goed blijven zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen het gaan realiseren.