2019 Domaine Roblet-Monnot Pommard Chanlin-Haut

Schrijf de eerste review over dit product
De fles/label kan afwijken van de afbeelding

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions

Niet op voorraad
Nabestelling mogelijk Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
gift Cadeauverpakking mogelijk in winkelwagen Vanuit de winkelwagen kunt u een cadeaubericht of cadeauverpakking toevoegen aan de door u gekozen product(en).

Stuur mij een e-mail als dit product terug is in voorraad

Omschrijving

chevron-down

De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de wijnstokken te vermijden, maar ook om het bladoppervlak te vergroten. Er is nog niet super veel te vinden over deze beginnende producent maar dat zal met de jaren zeker volgen!

Er is een trillende sorteertafel, er zijn niet veel stelen (circa 10% blijft behouden), vergistingstemperaturen tot 32 graden Celsius en er wordt 20 - 25% nieuw eikenhout gebruikt. Ontstelen of niet, afhankelijk van het jaartal en de cuvée, werkt Roblet alleen met pigeage, waarbij hij de eerste twee weken cuvaison niets doet en de volgende twee weken met punch down werkt. In de kelder duurt de élevage tussen de 18 en 24 maanden, en de aanwezigheid van nieuw eikenhout is tegenwoordig minimaal .Pascal Roblet is een rijzende ster. Zijn vrouw, Cecile Tremblay, heeft haar eigen domein. Pascal en Cecile hebben ook een gezamenlijk domaine genaamd Nerthus. Het begon in 2004 en bestaat uit 3 hectare Bourgogne, Auxey-Duresses Premier Cru Le Vay en Village Puligny-Montrachet. De resultaten zijn voortreffelijk. Diepe, geconcentreerde en complexe wijnen, met een aanzienlijk rijpingspotentieel, opgebouwd rond prachtig poederige tannines. Waarom dit hoogwaardige domein nog in relatieve onbekendheid wegkwijnt, snappen wij niks van. Maar als de wijnen zo goed blijven zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen het gaan realiseren.

William Kelley (Robert Parker) noemt het een van de top producenten die onder de radar ligt en verteld met veel lof over zijn bezoek bij Roblet. De Pommard Chanlin-Haut 2019 opent in het glas met tonen van kersen, frambozen en specerijen. Medium tot vol, gelaagd en levendig, diep en geconcentreerd met een lange, zilte afdronk. Van een hoger gelegen, later rijpende plot is dit een briljante Pommard in de maak.

WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.

Specificaties

chevron-down
Beschikbaar per 30 apr. 2025
Wijnsoort Rood
Land Frankrijk
Regio Bourgogne
Appellatie Pommard
Wijnhuis Roblet-Monnot
Druif Pinot Noir
Biologisch gecertificeerd Nee
Natural wijn Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2022
Drinken tot 2042
Alcohol % 13
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 92

Wijnhuis

chevron-down

De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de wijnstokken te vermijden, maar ook om het bladoppervlak te vergroten. Er is nog niet super veel te vinden over deze beginnende producent maar dat zal met de jaren zeker volgen!

In de kelder bij Roblet-Monnot

Er is een trillende sorteertafel, er zijn niet veel stelen (circa 10% blijft behouden), vergistingstemperaturen tot 32 graden Celsius en er wordt 20 - 25% nieuw eikenhout gebruikt. Ontstelen of niet, afhankelijk van het jaartal en de cuvée, werkt Roblet alleen met pigeage, waarbij hij de eerste twee weken cuvaison niets doet en de volgende twee weken met punch down werkt. In de kelder duurt de élevage tussen de 18 en 24 maanden, en de aanwezigheid van nieuw eikenhout is tegenwoordig minimaal .Pascal Roblet is een rijzende ster. Zijn vrouw, Cecile Tremblay, heeft haar eigen domein. Pascal en Cecile hebben ook een gezamenlijk domaine genaamd Nerthus. Het begon in 2004 en bestaat uit 3 hectare Bourgogne, Auxey-Duresses Premier Cru Le Vay en Village Puligny-Montrachet. De resultaten zijn voortreffelijk. Diepe, geconcentreerde en complexe wijnen, met een aanzienlijk rijpingspotentieel, opgebouwd rond prachtig poederige tannines. Waarom dit hoogwaardige domein nog in relatieve onbekendheid wegkwijnt, snappen wij niks van. Maar als de wijnen zo goed blijven zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen het gaan realiseren.

Recensies

chevron-down
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over: 2019 Domaine Roblet-Monnot Pommard Chanlin-Haut
loader
Bezig met laden...

check-circle U heeft uw review aangeboden ter goedkeuring.

Volg het laatste nieuws over al onze wijnen, acties en nieuwe selecties.

Laatste review

10.04.2025

kiyoh-stars-open
kiyoh-stars-filled

2023 Emilio Moro Bestizo

"Mencia druif is persoonlijk een favoriet, onderschatte druif. subtiele k..." Stefan

Bekijk product recensie