2020 Domaine Roblet-Monnot Pommard Chanlin-Haut

De specificaties zoals vermeld bij de wijn (o.a. wijnjaar) en in de titel zijn leidend en er kunnen geen rechten worden ontleend aan de afbeelding die wordt getoond. Lees meer in onze Frequenty asked questions
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2022 - 2042 |
Beschikbaar per | 30 apr. 2025 |
Omschrijving
De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de wijnstokken te vermijden, maar ook om het bladoppervlak te vergroten. Er is nog niet super veel te vinden over deze beginnende producent maar dat zal met de jaren zeker volgen!
Er is een trillende sorteertafel, er zijn niet veel stelen (circa 10% blijft behouden), vergistingstemperaturen tot 32 graden Celsius en er wordt 20 - 25% nieuw eikenhout gebruikt. Ontstelen of niet, afhankelijk van het jaartal en de cuvée, werkt Roblet alleen met pigeage, waarbij hij de eerste twee weken cuvaison niets doet en de volgende twee weken met punch down werkt. In de kelder duurt de élevage tussen de 18 en 24 maanden, en de aanwezigheid van nieuw eikenhout is tegenwoordig minimaal .Pascal Roblet is een rijzende ster. Zijn vrouw, Cecile Tremblay, heeft haar eigen domein. Pascal en Cecile hebben ook een gezamenlijk domaine genaamd Nerthus. Het begon in 2004 en bestaat uit 3 hectare Bourgogne, Auxey-Duresses Premier Cru Le Vay en Village Puligny-Montrachet. De resultaten zijn voortreffelijk. Diepe, geconcentreerde en complexe wijnen, met een aanzienlijk rijpingspotentieel, opgebouwd rond prachtig poederige tannines. Waarom dit hoogwaardige domein nog in relatieve onbekendheid wegkwijnt, snappen wij niks van. Maar als de wijnen zo goed blijven zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen het gaan realiseren.
William Kelley (Robert Parker) noemt het een van de top producenten die onder de radar ligt en verteld met veel lof over zijn bezoek bij Roblet. De Pommard Chanlin-Haut 2020 onthult tonen van donkere bessen, koffie, kruiden en zwarte truffel. Medium tot vol, gelaagd en fluwelig, rijk en geconcentreerd, met poederachtige tannines en een lange, hartige afdronk.
WEETJE: De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet de mogelijke korting direct als u kiest voor Afhalen in de Afreken-pagina. We zitten bijna naast de Rijksweg met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor adres.
Specificaties
Beschikbaar per | 30 apr. 2025 |
---|---|
Wijnsoort | Rood |
Land | Frankrijk |
Regio | Bourgogne |
Appellatie | Pommard |
Wijnhuis | Roblet-Monnot |
Druif | Pinot Noir |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2042 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Parker rating | 91 |
Wijnhuis
De 35-jarige Pascal Roblet woont in Volnay naast Lafarges, maar maakt zijn wijn in een kelder in Bligny-les-Beaune. Biodynamique sinds 1997 gelooft Roblet in een dichte plantage van 12.000 wijnstokken per hectare en in opleiding tot Cordon du Royat. Hij gebruikte paarden in zijn wijngaard, en in zijn Taillepieds knipt hij het blad niet terug om, zoals hij het zegt, niet alleen stress voor de wijnstokken te vermijden, maar ook om het bladoppervlak te vergroten. Er is nog niet super veel te vinden over deze beginnende producent maar dat zal met de jaren zeker volgen!
In de kelder bij Roblet-Monnot
Er is een trillende sorteertafel, er zijn niet veel stelen (circa 10% blijft behouden), vergistingstemperaturen tot 32 graden Celsius en er wordt 20 - 25% nieuw eikenhout gebruikt. Ontstelen of niet, afhankelijk van het jaartal en de cuvée, werkt Roblet alleen met pigeage, waarbij hij de eerste twee weken cuvaison niets doet en de volgende twee weken met punch down werkt. In de kelder duurt de élevage tussen de 18 en 24 maanden, en de aanwezigheid van nieuw eikenhout is tegenwoordig minimaal .Pascal Roblet is een rijzende ster. Zijn vrouw, Cecile Tremblay, heeft haar eigen domein. Pascal en Cecile hebben ook een gezamenlijk domaine genaamd Nerthus. Het begon in 2004 en bestaat uit 3 hectare Bourgogne, Auxey-Duresses Premier Cru Le Vay en Village Puligny-Montrachet. De resultaten zijn voortreffelijk. Diepe, geconcentreerde en complexe wijnen, met een aanzienlijk rijpingspotentieel, opgebouwd rond prachtig poederige tannines. Waarom dit hoogwaardige domein nog in relatieve onbekendheid wegkwijnt, snappen wij niks van. Maar als de wijnen zo goed blijven zijn, is het slechts een kwestie van tijd voordat mensen het gaan realiseren.
Recensies
Weet u zeker dat u dit product wilt verwijderen uit de winkelwagen?
This item is a part of the approved quote. Removing it will remove all quote items from the cart.