Filteren

Pomerol

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 19

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Pomerol bedrieglijk bescheiden. Het is niet allemaal uitgelokt met Châteaux zoals Medoc; het is geen pittoreske toeristische bestemming zoals Saint Emilion en het heeft geen classificatiesysteem geïmplementeerd. Toch is het de thuisbasis van de duurste wijn ter wereld. Wat Pomerol wel heeft dat andere regio's niet hebben, zijn lagen van weergaloze, ondoordringbare, blauwe kleigronden onder een kalksteenkorst.

Op Château Petrus, het belangrijkste domein van de regio, stellen deze bodems Merlot in staat om zijn meest weelderige en verleidelijke uitdrukking te bereiken in wijnen die voor meer dan Bordeaux First Growth-prijzen worden verkocht.

Er zijn meer betaalbare Pomerol-wijnen te krijgen, hoewel het prijs niveaus gemiddeld hoog ligt. De hele appellatie profiteerde na het oogstjaar 1982 toen criticus Robert Parker de eerste 100 uit 100 uitdeelde aan o.a Château Petrus. Nu wordt Pomerol wel een beetje gezien als de top regio in de Bordeaux Pomerol is een appellatie aan de rechteroever van de Dordogne. In en rondom Pomerol bestaat de bodem ook uit klei, maar deze bevat veel minder kalk. Hij is vaster van structuur en in het algemeen gezegd smaken alle wijnen voller dan die uit Saint-Emilion. De meeste bestaan grotendeels uit merlot, aangevuld met cabernet franc. De wijnen zijn krachtig, rijk, behoorlijk stevig, maar eenmaal op dronk beduidend zachter.

Pomerol

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!