Marc Colin - Patrick Javillier - Poderi Dal Nespoli - Comando G - Felix Solis

Marc Colin komt uit een wijnfamilie in Bourgogne met een stevige reputatie. Samen met zijn twee zonen beheert hij een domein van 20 ha gelegen in het dorpje Saint-Aubin in de Côte de Beaune.

Productie van Marc Colin

Hij bezit uitsluitend top-appellaties: Montrachet, Bâtard-Montrachet, Premier Cru wijngaarden in Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin en...

Toon meer
filter Filteren
Wijnhuis
Land
Regio
Druif
2020 Solís Kingpin Blanco
grape Chardonnay, Sauvignon Blanc, Verdejo
8,50 7,02
2021 Solís Kingpin Tinto
grape Cabernet Sauvignon, Syrah-Shiraz, Tempranillo
8,45 6,98 Vanaf 7,95
2022 Comando G Navatalgordo
grape Grenache
49,95 41,28
2020 Poderi Dal Nespoli Il Nespoli Sangiovese Romagna Superiore Riserva
grape Sangiovese
20,95 17,31 Vanaf 19,95
2022 Comando G Rozas Vino de Pueblo
grape Garnacha
49,95 41,28 Vanaf 47,50
2022 Poderi Dal Nespoli Prugneto doc Sangiovese di Romagna
grape Sangiovese
12,65 10,45 Vanaf 11,95
2022 Comando G La Bruja de Rozas
grape Grenache
28,95 23,93
2021 Patrick Javillier Meursault Les Clousots
grape Chardonnay
104,95 86,74
2021 Patrick Javillier Meursault Les Clousots
2019 Domaine Marc Colin & Fils Bourgogne Aligoté
grape Aligote
33,20 27,44

Marc Colin komt uit een wijnfamilie in Bourgogne met een stevige reputatie. Samen met zijn twee zonen beheert hij een domein van 20 ha gelegen in het dorpje Saint-Aubin in de Côte de Beaune.

Productie van Marc Colin

Hij bezit uitsluitend top-appellaties: Montrachet, Bâtard-Montrachet, Premier Cru wijngaarden in Chassagne-Montrachet, Puligny-Montrachet, Saint-Aubin en Pernand-Vergelesses. Dit is heel uitzonderlijk. Dit domaine staat bekend om zijn kwaliteit, toch ziet Colin kans om dit steeds te verbeteren. Hij krijgt daarom ook steeds lovendere kritieken in de internationale pers. Colins wijnen blinken uit in zuiverheid en combineren kracht met elegantie. Misschien wat verlegen in hun jeugd, maar met een enorm bewaarpotentieel.Traditioneel ingesteld, vinifieert hij zijn wijnen met een merkwaardige intuïtie voor de natuur. Alhoewel hij openstaat voor Innovatie houdt hij vast aan een traditionele stijl en streeft hij in zijn witte wijnen naar een optimale frisheid en vermijdt hij het door hout gedomineerde type Chardonnay. Hij de meest bekroonde wijnboer uit St-Aubin en eigenaar van Restaurant Le Chassagne dat 1 Michelinster heeft.