Filteren

Crozes-Hermitage

Tonen als Foto-tabel Lijst

7 producten

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

Onder de prestigieuze groei van de noordelijke Rhône-vallei, bekoort de appellatie Crozes-Hermitage met zijn meeslepende, ontspannen elegantie. De appellatie Crozes-Hermitage, die vooral bekend staat om zijn rode wijnen, waar Syrah een ongebreidelde uitdrukking aan geeft, produceert ook enkele witte wijnen. Elegantie is hier het kenmerk, net als plezier. Crozes-Hermitage-wijnen omhullen op elegante wijze knapperig fruit en de kenmerkende kenmerken van hun terroir, begrensd door de rivier de Rhône. Zowel de op Syrah gebaseerde rode wijnen als de zeldzamere witte wijnen bieden een oprechte, meeslepende smaakervaring en een unieke ontmoeting met wijn.

De Crozes-Hermitage is het grootste wijngoed van de noordelijke Appellations. Het strekt zich uit over 11 gemeenten gelegen in de Drôme op de rechteroever van de Rhône. De wijngaarden zijn gemiddeld minder oud dan die van Hermitage; in het zuiden is de aanplant van recente datum en kwam in de plaats van de fruitteelt. De Crozes-Hermitage is sedert 1937 geklasseerd als AOC voor de rode en witte wijnen. Belangrijke regels zijn dat het alcoholpercentage minstens 10% moet bedragen en de opbrengst mag maximaal 45 hectoliter per hectare opleveren. De rode wijn moet voor minstens 85% uit de syrah druif bestaan en voor maximum 15% marsanne en roussanne. De witte wijn moet zijn samengesteld uit marsanne en roussanne.

Crozes-Hermitage

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!