2017 Cave de Tain Les Hauts du Fief Crozes-Hermitage Rouge

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2017 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2022 - 2028 |
- Koop 6 voor 28,55 23,60 en bespaar 8%
Lage voorraad
Nog maar 4 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De vrijgevigheid van Crozes-Hermitage is bekend bij liefhebbers van de cru-wijnen van de Rhône gebasseerd op de edele Syrah druif. De Crozes-Hermitage is gelegen in de noordelijke Rhône-appellatie die de grootste rijkdom aan expressie biedt. In termen van oppervlakte en het aantal wijnmakers is het de primaire wijngaard-gebied van Cave de Tain (16 keer groter dan de Hermitage-wijngaard), waar we twee soorten bodems tegenkomen: graniet en galets (kleine oppervlaktestenen) in oneindige combinaties:
- kiezelachtige en filtrerende bodems van de Rhône of de Isère in het zuiden
- overwegend granietbodems in een frisser klimaat in het noorden
Crozes-Hermitage strekt zich uit rondom de heuvel van de Hermitage en Cave de Tain heeft daar de mooiste wijngaarden. De Crozes-Hermitage is sedert 1937 geklasseerd als AOC voor de rode en witte wijnen. Belangrijke regels zijn dat het alcoholpercentage minstens 10% moet bedragen en de opbrengst mag maximaal 45 hectoliter per hectare opleveren. De rode wijn moet voor minstens 85% uit de syrah druif bestaan en voor maximum 15% marsanne en roussanne. De witte wijn moet zijn samengesteld uit marsanne en roussanne.
De Cave de Tain Les Hauts du Fief Crozes-Hermitage rouge is een Intrigerende, complexe rode Rhône wijn. Met een spannende geur van bacon, bramen, cassis en wat bloemigs. Hartig, rokerig en aards. Geconcentreerd, met fijne zuren en rijpe tannines en als toegift een zeer lange afdronk. Kan wel tot 10 jaar ouderen. Ultieme dinerwijn. Gastronomisch genieten bij gegrild vlees: eendenborst, sappig rood vlees en lamskoteletten. Wanneer de wijn wat meer op leeftijd is, denk dan ook aan wild en gerijpte kazen.
OVER CAVE DE TAIN
Zonder enige twijfel de top in de Hermitage en de Crozes Hermitage. In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%. Lees meer in de Tab: Wijnhuis
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Crozes-Hermitage |
Wijnhuis | Cave de Tain |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
Vinous
91
Drinking Window
2022 - 2028
From: Power and Energy: The 2018 and 2017 Northern Rhônes (Apr 2020)
Saturated ruby. Lively dark scents are complicated by subtle spice, olive paste and floral accents. Seamless and broad on the palate, offering vibrant blackberry and cherry flavors that open up slowly with air. A sexy violet note comes up on the penetrating finish, which shows impressive tenacity and smooth, harmonious tannins. I find this wine to be pretty accessible already, as is the case with numerous wines from the vintage.
- By Josh Raynolds on March 2020
The wines from this quasi-co-op (I say “quasi” because all the wines are made from fruit crushed and fermented at the sprawling, highly modern Cave de Tain facility in Tain l’Hermitage) have never been better than they are today. No expense is spared, from a state-of-the-art optical grape sorter to highly specialized crushers and fermenters to aging foudres and barrels from France’s best tonneliers. Winemaking is overseen by the talented team of Xavier Frouin and Olivier Ciosi, and the range of offerings is vast, encompassing numerous bottlings from Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph (both red and white), Cornas and Saint-Péray. While the wines are usually quite polished, they’re by no means industrial or international in style. With few exceptions, alcohol levels are moderate and oak presence is understated. Wine lovers should be paying more attention to the work going on here.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Op de linkeroever van de Rhône, tussen Lyon en Valence, domineert de Hermitage-heuvel de appellatie Crozes-Hermitage. Van noord naar zuid spreiden de wijngaarden van Saint-Joseph, Cornas en Saint-Péray zich uit op terrassen, op de rechteroever.
Op hun vijf cru-wijngaarden, zoals in Collines Rhodaniennes, bieden de wijnbouwers van de Cave de Tain l'Hermitage een ongeëvenaarde verscheidenheid aan aanplantingen in de wijngaard, met toegang tot alle terroirs.
In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.
De vrijgevigheid van Crozes-Hermitage is bekend bij liefhebbers van de cru-wijnen van de Rhône gebasseerd op de edele Syrah druif. De Crozes-Hermitage is gelegen in de noordelijke Rhône-appellatie die de grootste rijkdom aan expressie biedt. In termen van oppervlakte en het aantal wijnmakers is het de primaire wijngaard-gebied van Cave de Tain (16 keer groter dan de Hermitage-wijngaard), waar we twee soorten bodems tegenkomen: graniet en galets (kleine oppervlaktestenen) in oneindige combinaties:
- kiezelachtige en filtrerende bodems van de Rhône of de Isère in het zuiden
- overwegend granietbodems in een frisser klimaat in het noorden
Crozes-Hermitage strekt zich uit rondom de heuvel van de Hermitage en Cave de Tain heeft daar de mooiste wijngaarden. De Crozes-Hermitage is sedert 1937 geklasseerd als AOC voor de rode en witte wijnen. Belangrijke regels zijn dat het alcoholpercentage minstens 10% moet bedragen en de opbrengst mag maximaal 45 hectoliter per hectare opleveren. De rode wijn moet voor minstens 85% uit de syrah druif bestaan en voor maximum 15% marsanne en roussanne. De witte wijn moet zijn samengesteld uit marsanne en roussanne.
De Cave de Tain Les Hauts du Fief Crozes-Hermitage rouge is een Intrigerende, complexe rode Rhône wijn. Met een spannende geur van bacon, bramen, cassis en wat bloemigs. Hartig, rokerig en aards. Geconcentreerd, met fijne zuren en rijpe tannines en als toegift een zeer lange afdronk. Kan wel tot 10 jaar ouderen. Ultieme dinerwijn. Gastronomisch genieten bij gegrild vlees: eendenborst, sappig rood vlees en lamskoteletten. Wanneer de wijn wat meer op leeftijd is, denk dan ook aan wild en gerijpte kazen.
OVER CAVE DE TAIN
Zonder enige twijfel de top in de Hermitage en de Crozes Hermitage. In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%. Lees meer in de Tab: Wijnhuis
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Frankrijk |
Regio | Rhone |
Appellatie | Crozes-Hermitage |
Wijnhuis | Cave de Tain |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2017 |
Drinken vanaf | 2022 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Boers, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Soepel, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Cadeau!, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Vinous
91
Drinking Window
2022 - 2028
From: Power and Energy: The 2018 and 2017 Northern Rhônes (Apr 2020)
Saturated ruby. Lively dark scents are complicated by subtle spice, olive paste and floral accents. Seamless and broad on the palate, offering vibrant blackberry and cherry flavors that open up slowly with air. A sexy violet note comes up on the penetrating finish, which shows impressive tenacity and smooth, harmonious tannins. I find this wine to be pretty accessible already, as is the case with numerous wines from the vintage.
- By Josh Raynolds on March 2020
The wines from this quasi-co-op (I say “quasi” because all the wines are made from fruit crushed and fermented at the sprawling, highly modern Cave de Tain facility in Tain l’Hermitage) have never been better than they are today. No expense is spared, from a state-of-the-art optical grape sorter to highly specialized crushers and fermenters to aging foudres and barrels from France’s best tonneliers. Winemaking is overseen by the talented team of Xavier Frouin and Olivier Ciosi, and the range of offerings is vast, encompassing numerous bottlings from Hermitage, Crozes-Hermitage, Saint-Joseph (both red and white), Cornas and Saint-Péray. While the wines are usually quite polished, they’re by no means industrial or international in style. With few exceptions, alcohol levels are moderate and oak presence is understated. Wine lovers should be paying more attention to the work going on here.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Op de linkeroever van de Rhône, tussen Lyon en Valence, domineert de Hermitage-heuvel de appellatie Crozes-Hermitage. Van noord naar zuid spreiden de wijngaarden van Saint-Joseph, Cornas en Saint-Péray zich uit op terrassen, op de rechteroever.
Op hun vijf cru-wijngaarden, zoals in Collines Rhodaniennes, bieden de wijnbouwers van de Cave de Tain l'Hermitage een ongeëvenaarde verscheidenheid aan aanplantingen in de wijngaard, met toegang tot alle terroirs.
In de Cave de Tain zijn circa 370 boeren verenigd in een bedrijf met visie, passie voor kwaliteit en gevoel voor de markt. In de noordelijke Rhône zijn zij met een aandeel van ruim 50% van de productie toonaangevend. De wijngaarden zijn zowel op de rechter oever, St.-Joseph, Cornas en St.-Peray, als op de linker oever, Crozes Hermitage en Hermitage, van de Rhône gelegen en bevinden zich maximaal 20 kilometer van de Cave. Voor veel internationale wijnmakers zijn de wijnen die hier geproduceerd worden dé referentie voor hun Syrah productie. De kroonjuwelen van het bedrijf zijn de eigen wijngaarden op de Hermitage berg. De steile terrasvormig aangelegde wijngaarden met een bodem van graniet halen het beste boven uit de Syrah druif. Internationale beoordelingen tussen de 90 en 100 punten zijn voor deze wijnen “normaal”. Cave de Tain bezit van dit unieke stukje wijnbouwgebied maar liefst 25%.