Filteren

Côtes de Provence

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 47

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De appellatie Côtes de Provence beslaat meer dan 20.000 hectare, verdeeld over 3 departementen: de Var, de Bouches-du-Rhône en een gemeente in de Alpes-Maritimes die 84 gemeenten verenigt. Het terroir van de appellatie Côtes de Provence is even mooi in de wijnstokken als in de wortels. De ondergrond is inderdaad van een complexe geologie, bijzonder geschikt voor wijn. Twee grote geologische groepen bestaan ​​naast elkaar in de Côtes de Provence: de ene kalksteen in het noorden en westen en de andere kristallijne in het zuiden en oosten. Het hele westelijke en noordelijke deel van de Côtes de Provence bestaat uit afwisselende heuvels en door erosie gevormde kalkstenen elementen. Verder naar het oosten, met uitzicht op zee, duiken de kristalheldere massieven van de Moren en Estérel op. Deze kristallijne set wordt gedeeltelijk gevormd door rotsen van eruptieve oorsprong.

De appelatie is vooral beroemd vanwege zijn (lichtgekleurde) rose's. Hun neus biedt aroma's van verse bloemen (roos), geel fruit (meloen, perzik) en rood fruit (aardbei, framboos, kers), gecombineerd met toetsen van citrusschil, tropisch fruit en marshmallow. Hun smaak straalt een soepel, rond gevoel uit, gecompenseerd door een fris gevoel in verschillende mate, afhankelijk van de wijngaard. De wijnen tonen een evenwichtige vrijgevigheid en licht pittige frisheid met een aanhoudende afdronk die vaak doordrenkt is met overvloedige fruitigheid.

Momenteel is de kleur jammergenoeg meer een handelsmerk geworden dan de smaak en zie je dat ook andere appelaties/regio's/landen lichte rose's maken omdat de markt dit vraagt. De wijnen worden er namelijk niet altijd beter op. De kleur wordt bepaald door de kleurstoffen in de schil en een rose gemaakt van een cabernet sauvignon kan alleen maar licht worden gemaakt door de schil bijna niet te laten weken met als resultaat een lichte wijn zonder enige vorm van smaak.

 

Côtes de Provence

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!