Filteren
Barossa

Barossa

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 23

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Halverwege de 19e eeuw werd er in deze hete regio ten noordoosten van Adelaide voor het eerst wijn geproduceerd, door een mix van Duitse, Britse en Silizische kolonisten. Ze hadden nog geen idee van de naam en faam die ze het gebied daarmee zouden geven. Barossa is de bakermat van de Australische wijnindustrie. Barossa Valley ligt ongeveer tachtig kilometer ten noordoosten van Adelaine. Het klimaat varieert sterk; in Nuriootpa en in het noordwesten is het warm tot zeer warm, maar in het hoger gelegen zuiden nabij Wiliamstown is het aanzienlijk koeler en natter. Daardoor wordt er in Barossa zowel shiraz, grenache en cabernet gemaakt, als riesling en semillon. Het totale gebied is maar een tiende van de omvang van Bordeaux. Zoals in de meeste Australische regio's is het landschap gevarieerd, met veel verschillende grondtypen en microklimaten, waardoor niet alleen shiraz het goed doet. Door de grote vraag naar chardonnay steeg de productie van witte wijn, die zowel rond en vol kan zijn als 'mager' en fris, afhankelijk van de oorsprong. Maar in feite zijn de rode wijnen hier het best, met rhône druiven als grenache en mourvèdre en natuurlijk de cabernet sauvignon. Door de instroom van vele Europese wijn drinkende immigranten na de oorlog ontwikkelde de thuismarkt zich sterk. Een andere ontwikkeling deed zich voor toen Peter Lehmann zich sterk maakte voor een regionale - Barossa - identiteit en Barossa wijn nog weigerde te mengen met andere regio's. In navolging van hem zouden steeds meer wineries pure Barossa Valley-wijnen op de markt brengen wat de reputatie van het gebied ten goede kwam. Ondertussen is shiraz verreweg het meest succesvolle druivenras in deze vallei, optimaal profiterend van het continentale klimaat met zijn warme droge zomers, koele nachten, lage vochtigheid en geringe regenval.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!