2021 Redheads King of Barossa Shiraz

Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Barossa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2028 |
- Koop 6 voor 16,25 13,43 en bespaar 6%
Omschrijving
RedHeads Studio is opgericht door een groep jonge wijnmakers, die hun eigen wijndomein zijn gestart in McLaren Vale, Australië. Samen zoeken ze de beste percelen van Zuid-Australië op en 'bevrijden' ze druiven uit de handen van de grote namen om wijnen met ziel, karakter en persoonlijkheid te maken.
Shiraz is voor Aussies wat Bourgogne Pinot Noir is voor de Fransen of Napa Cabernet voor de Amerikanen. Het is de onbetwiste topdruif van het land en de 'Koning van Barossa'. De druiven komen uit de Marananga-regio in Barossa. De druiven worden voorzichtig gekneusd en daarna vergist in open tanks. Dit duurt zo'n 14 dagen. Daarna rijpt de wijn 18 maanden in vaten van Frans en Amerikaans eikenhout.
Kleur Diep donkerrood.
Geur Bramen, zwarte bessen en pruimen. Peper, eucalyptus en toast.
Smaak Volle en rijke Shiraz met soepele tannine. Veel fruit, maar ook peper en vlezige tonen. Houtrijpingstonen, zoals vanille en toast.
Serveren bij Lekker bij een grote steak.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Appellatie | Barossa Valley |
Wijnhuis | Redheads Studio |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Wijnhuis Redheads Studio is gelegen in zuid Australië in de stad Tanuda, in de Barossa Valley waar het toegewijde team achter Redheads onvermoeibaar werkt, vanaf de wijnstok tot aan fles en alles daarbuiten, om ervoor te zorgen dat de wijnen altijd tijdens hun beste conditie kunnen worden gedronken.
Het begon allemaal met een paar Aussie-wijnmakers die naar Frankrijk trokken om de ‘oude rotten’ daar een paar nieuwe trucs te laten zien. Australische wijn had in de 70er en 80er jaren de wereld veroverd. Daarom liet Tony Laithwaite een aantal Aussies naar Frankrijk komen. Daar werd het prille begin gelegd van RedHeads nieuwe beweging in de wijnbouw.
In een kleine schuur in McLaren Vale, een voormalig Indiaas restaurant, gingen enkele wijnmakers de uitdaging aan van het verwezenlijken van hun droom: het maken van mooie, creatieve wijnen, in kleine volumes met voornaamste focus op de kwaliteit.
Ze wilden graag wijnen maken zonder gehinderd te worden door allerlei zakelijke beslommeringen wat resulteerde in een explosie van creativiteit en experimenten.
Inmiddels timmert wijnhuis Redheads internationaal flink aan de weg en geven ze jonge talenten nog altijd de gelegenheid hun creativiteit en talenten los te laten op de beste druiven uit de streek. Redheads Wines zegt over zichzelf: “A free-spirited, movement liberating the best grapes from the premium labels to make wines with soul, character and personality”