Proefdoos Wijninstituut SDEN2

Van  8,79  7,26

Tot  183,09  151,31

* Verplichte velden

 8,79  7,26

Samenvatting
  Wijnsoort Rood
  Land Diversen
  Regio Divers
  Wijnhuis Betuws Wijndomein
  Druif Diversen
  Inhoud 0.75 ltr
  Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

  Samen met het Wijninstituut heeft Grandcruwijnen.nl deze proefdoos samengesteld met daarin alle wijnen voor de online proefsessies van de SDEN2 wijncursus.

  Het Wijninstituut heeft de online SDEN2 cursus ontwikkeld. Tijdens deze cursus kunt u leren in uw eigen tempo, vanaf welke plek dan ook. In 12 hoofdstukken volgt u op interactieve wijze de lesstof van SDEN2. Met filmpjes, foto’s, vragen, downloads, tips en wijnen naar keuze te bestellen. Voor vragen staan de docenten van Het Wijninstituut voor u klaar. Met de proefdoos van Grandcruwijnen.nl proeft u de meeste druivenrassen die in de eisen van SDEN2 zijn opgenomen. Meer informatie over de cursus vindt u op deze site: winelearningonline.com

  De volledige, en zeer uitgebreide, beschrijvingen van deze wijnen zijn te vinden op onze website en ook in de Grandcruwijnen App. Geef in het zoekvenster de betreffende wijn in en u vindt direct alle informatie (beschrijving, wijnhuis, druif, regio etc.).

  Alle wijnen in dit pakket zullen worden behandeld in de officiële SDEN2 opleiding van het Wijninstituut maar u kunt desgewenst ook een selectie maken door uit de lijst de wijnen te selecteren (let op: de prijs wordt dan aangepast in de afreken-pagina).

   

  Vineyard for Proefdoos Wijninstituut SDEN2

  Het Betuws Wijndomein is, zoals de naam al beschrijft, een centraal gelegen domein in het Betuws landschap. Het wijnhuis is begonnen toen Diederik Beker in 2004 wijn begon te groeien op de landschappen van het agrarische bedrijf van zijn ouders. De familie had al langer de wil om wijn te gaan groeien echter had tot toen toe niet gedurfd aangezien wijn maken met een risico komt. 

  Gelukkig heeft het goed uitgepakt want het Betuws Wijndomein bestaat inmiddels al uit zes hectare wijngaard, waarvan ongeveer 70% gebruikt wordt om witte wijn te produceren. Er is goed nagedacht over de plaatsing van de wijnstokken want ze staan niet alleen erg exact verdeeld maar ook allemaal in noord-zuidelijke richting, zodat elke wijnstok ongeveer een even portie aan zon ontvangt.

  Het Betuws Wijndomein is op een aantal dingen na bijna volledig biologisch met als reden dat om volledig biologisch wijn te groeien in een klimaat als Nederland, het risico op schimmel en andere ziektes gewoon veels te hoog is. Ze proberen dan wel het gehele process zo duurzaam als mogelijk is te maken, ze gebruiken bijvoorbeeld alleen bepaalde druivensoorten die van nature al zeer goede weerstand hebben tegen zo'n klimaat zodat er zo min mogelijk bestrijdingsmiddel gebruikt hoeft te worden, druiven als Solaris, Vilaris en Pinotin vallen onder deze categorie.

  Kenmerken
  Wijnsoort Rood
  Land Diversen
  Regio Divers
  Wijnhuis Betuws Wijndomein
  Druif Diversen
  Biologisch Nee
  Vegan Nee
  Alcoholvrij/arm Nee
  Inhoud 0.75 ltr
  Houtrijping Ja
  Bubbels Nee
  Dessert wijn Nee
  Afsluiting Kurk
  Schrijf uw eigen review
  U plaatst een review over:Proefdoos Wijninstituut SDEN2
  Uw waardering

  Grandcruwijnen

  Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

  Onze online smart sommelier helpt je!

  Laatste review

  26.07.2020

  Cava Mestres Reserva Royal Brut Rosé

  "Aroma,s van aardbei en bloemen mooi subtiel. Geweldig in smaak, niet te ..." Willeke

  Bekijk product recensie