2020 Villa Sant'Anna Rosso di Montepulciano

Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | |
Appellatie | Rosso di Montepulciano |
Wijnhuis | |
Jaar | 2020 |
Druif | , , , |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (13%) |
Drink venster | 2023 - 2028 |
- Koop 6 voor 15,95 13,18 en bespaar 11%
Op voorraad
139 items beschikbaar
Omschrijving
De wijnmakerij Villa St Anna is al ongeveer tweehonderd jaar in eigendom van de familie Simona Ruggeri Fabroni. Het wijnhuis is gelegen op de heuvels rond de stad Montepulciano, bekend om zijn uitstekende wijnen. Al vele jaren zet Simona zich in om de oude, gepassioneerde familietraditie van het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit te handhaven en doet dit inmiddels met haar dochters Anna en Margherita. De laatste 15 jaren hebben zijn in Montepulciano ook de trend gezet door zich slechts alleen te focussen op kwaliteit en dit houdt in dat men de plantdichtheid serieus heeft verlaagt, men werkt met slechts alleen de beste eiken barriques, druiven worden handmatig geselecteerd en wijnen krijgen de tijd om te rijpen. Daarnaast hebben ze bij Villa Sant'Anna het grote voordeel van hun eeuwenoude ondergrondse kelders waar alle wijnen kunnen verouderen bij natuurlijke ideale temperatuur en luchtvochtigheid.
Er komen zeer mooie exemplaren uit de Montepulciano en de wijnen van Villa Sant’Anna behoren ongetwijfeld tot de beste. Hier heerst wijnmaker Roberto Ferrini in de kelder, een ervaren vakman die tot het selecte groepje van beste wijnmakers van Italië behoort en is herhaaldelijk uitgeroepen tot de beste Oenoloog van Italië.
De wijngaarden voor deze fraaie authentieke typishe toscaan wijn liggen in de heuvels van Montepulciano gelegen op een hoogte van 250/300 meter kijkende naar het zuidoosten. De Villa Sant' Anna Rosso is het jong broertje van de Vino Nobile en is een blend van de 80% Sangiovese en 20% Cabernet Sauvignon, Merlot, Canaiolo, Mammolo, Colorino. Fermentatie in vaten met een 15 dagen lange maceratie bij een temperatuur van niet meer dan 30 ° C. Vergisting in vaten op een temperatuur van 30°C met een inweking van 15 dagen. Rijping in gemiddelde eikenhouten wijnvaten voor 10 maanden, in de fles nogmaals 8 maanden.
Deze sappige wijn heeft de geur en smaak van zwarte kersen. De smaak wordt aangevuld met kruiden en hout, rijpe tannine. De Rosso di Montepulciano heeft een serieuze diepgang en persoonlijkheid. Donkere kersen, pruimen, menthol, tabak en zoethout zijn enkele van de vele tonen die we vinden in deze grote, rijke Rosso. Er is hier geen tekort aan persoonlijkheid. Deze Rosso heeft de structuurvoor een geweldig drinkvenster. Heel veel wijn voor een betaalbare prijs. Al na het ontkurken ruik je de Toscaanse heuvels.
VEGAN gecertificeerd .
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Tagliatelle met tomatensaus en geroosterde aubergine
De zuurgraad van de wijn sluit naadloos aan bij de frisheid van de tomatensaus. De geroosterde aubergine voegt een zachte, aardse ondertoon toe die goed past bij het karakter van de wijn.
2. Lasagne met spinazie en bechamelsaus
De romige saus en hartige vulling zorgen voor structuur en volheid die perfect aansluiten bij de zachte tannines van de wijn. De wijn behoudt zijn fruitige expressie naast het rijke gerecht.
3. Gegrilde worstjes met rozemarijn en venkel
De kruidige smaak van de worst en het anijsachtige accent van venkel vormen een aromatisch geheel met de kruiden en rode fruittonen van de wijn.
4. Polenta met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
De hartige, umami-rijke paddenstoelen vullen de aardse kant van de wijn aan, terwijl de structuur van de polenta en het zout van de kaas het fruit en de zuren benadrukken.
5. Eendenborst met rode kersensaus
De zoet-zure saus versterkt de rode fruitaroma’s van de wijn, terwijl het vet van de eend mooi afrondt met de aanwezige zuren. Het resultaat is een harmonieus en elegant samenspel.
6. Ravioli gevuld met kalfszwezerik en salie-botersaus
De volle en subtiele smaak van de vulling krijgt extra diepte door de kruidigheid en zuren van de wijn. De salie verbindt de elementen tot een zachte, aromatische combinatie.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Rosso di Montepulciano |
Wijnhuis | Villa Sant Anna |
Druif | Canaiolo, Colorino, Merlot, Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
Professionele Recensies
91/100
Raffaele Vecchione – WinesCritic.com
Score: 91 / 100
Hij beschouwt de 2020-vintage als solide en geconcentreerd, met aroma’s van zwarte pruimen, bramen, jeneverbessen en kaneel, aangevuld met kruidnagelachtige tonen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
Dit geweldige, door vrouwen gerunde, wijnhuis is gelegen op de heuvels rond de Italiaanse stad Montepulciano, bekend om zijn uitstekende wijnen. Montepulciano ligt, zoals de meeste wijnliefhebbers wel zullen weten, in het mooie Toscane, de bekendste wijnregio van Italië. En zeg je Toscane dan denk je natuurlijk aan wijn!
De aldaar gelegen wijnmakerij Villa Sant'Anna is al ongeveer 200 jaar in eigendom van de familie Simona Ruggeri Fabroni. Al vele jaren zet Simona zich in om de oude, gepassioneerde familietraditie van het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit te handhaven. Inmiddels doet zij dit met de hulp en aanmoediging van haar dochters Anna en Margherita. Dit 'damesteam' werkt onvermoeibaar en vol passie & toewijding aan het nog succesvoller maken van dit al zo prachtige wijnhuis. De laatste 15 jaren heeft wijnhuis Villa Sant Anna in Montepulciano ook de trend gezet door zich alleen te focussen op kwaliteit. Dit houdt in dat de plantdichtheid serieus is verlaagd, er uitsluitend wordt gewerkt met de beste eiken barriques, de druiven handmatig worden geselecteerd én de wijnen de tijd krijgen om rustig te rijpen. Daarnaast hebben ze bij Villa Sant'Anna het grote voordeel van hun eeuwenoude ondergrondse kelders waar alle wijnen kunnen verouderen bij natuurlijke ideale temperatuur en luchtvochtigheid. De Oenoloog van Villa Sant'Anna is herhaaldelijk uitgeroepen als één van de beste van Italië en dat is niet voor niets. Al direct na het ontkurken ruik je de Toscaanse heuvels.
De Vino Nobile di Montepulciano wordt vaak verward met Montepulciano d’Abruzzo. Wat is het verschil? De Vino Nobile di Montepulciano komt uit het Toscaanse stadje Montepulciano en is gemaakt van de Sangiovese druif, lokaal Prugnolo Gentile genoemd. Montepulciano d’Abruzzo wordt in de Abruzzen en Marken gemaakt van de gelijknamige druif Montepulciano. Paus Paulus III dronk al Vino Nobile in de 16e eeuw, want volgens zijn keldermeester was het de perfecte wijn. De wijn heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘pausendrank’ in het lokale dialect. Montepulciano wordt net als Chianti gemaakt van voornamelijk Sangiovese, maar is wat voller en heeft meer alcohol. Er komen zeer mooie exemplaren uit Toscane, en de wijnen van Villa Sant’Anna behoren ongetwijfeld tot de beste. In de kelder is wijnmaker Roberto Ferrini heer en meester. Hij is een ervaren vakman die tot het selecte groepje van beste wijnmakers van Italië behoort. Echter, boven de grond zwaaien de 3 vrouwen (Simona Ruggeri Fabroni en haar 2 dochters Anna en Margherita) de scepter in het eeuwenoude domein . Hun 4 (rode) wijnen zijn de de Chianti Colli Senesi DOCG, de uitermate plezierige Rosso di Montepulciano en zeer verfijnde Vino Nobile di Montepulciano. Slechts in de allerbeste jaren maakt men, met een zorgvuldige en zeer strenge selectie van de beste druiven bestemd voor Vino Nobile di Montepulciano, de cultwijn Vino Nobile Poldo Riserva.
De wijnmakerij Villa St Anna is al ongeveer tweehonderd jaar in eigendom van de familie Simona Ruggeri Fabroni. Het wijnhuis is gelegen op de heuvels rond de stad Montepulciano, bekend om zijn uitstekende wijnen. Al vele jaren zet Simona zich in om de oude, gepassioneerde familietraditie van het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit te handhaven en doet dit inmiddels met haar dochters Anna en Margherita. De laatste 15 jaren hebben zijn in Montepulciano ook de trend gezet door zich slechts alleen te focussen op kwaliteit en dit houdt in dat men de plantdichtheid serieus heeft verlaagt, men werkt met slechts alleen de beste eiken barriques, druiven worden handmatig geselecteerd en wijnen krijgen de tijd om te rijpen. Daarnaast hebben ze bij Villa Sant'Anna het grote voordeel van hun eeuwenoude ondergrondse kelders waar alle wijnen kunnen verouderen bij natuurlijke ideale temperatuur en luchtvochtigheid.
Er komen zeer mooie exemplaren uit de Montepulciano en de wijnen van Villa Sant’Anna behoren ongetwijfeld tot de beste. Hier heerst wijnmaker Roberto Ferrini in de kelder, een ervaren vakman die tot het selecte groepje van beste wijnmakers van Italië behoort en is herhaaldelijk uitgeroepen tot de beste Oenoloog van Italië.
De wijngaarden voor deze fraaie authentieke typishe toscaan wijn liggen in de heuvels van Montepulciano gelegen op een hoogte van 250/300 meter kijkende naar het zuidoosten. De Villa Sant' Anna Rosso is het jong broertje van de Vino Nobile en is een blend van de 80% Sangiovese en 20% Cabernet Sauvignon, Merlot, Canaiolo, Mammolo, Colorino. Fermentatie in vaten met een 15 dagen lange maceratie bij een temperatuur van niet meer dan 30 ° C. Vergisting in vaten op een temperatuur van 30°C met een inweking van 15 dagen. Rijping in gemiddelde eikenhouten wijnvaten voor 10 maanden, in de fles nogmaals 8 maanden.
Deze sappige wijn heeft de geur en smaak van zwarte kersen. De smaak wordt aangevuld met kruiden en hout, rijpe tannine. De Rosso di Montepulciano heeft een serieuze diepgang en persoonlijkheid. Donkere kersen, pruimen, menthol, tabak en zoethout zijn enkele van de vele tonen die we vinden in deze grote, rijke Rosso. Er is hier geen tekort aan persoonlijkheid. Deze Rosso heeft de structuurvoor een geweldig drinkvenster. Heel veel wijn voor een betaalbare prijs. Al na het ontkurken ruik je de Toscaanse heuvels.
VEGAN gecertificeerd .
WEETJE: In de tab ‘Bijlagen’ vindt u de officiële factsheet van deze fraaie wijn. Wij sturen u deze automatisch toe bij een bestelling van deze wijn. De wijn ligt in ons geconditioneerde Wine Warehouse en als u de wijn komt afhalen ontvangt u vaak ook nog een mooie korting. U ziet uw korting direct wanneer u kiest voor ‘Afhalen’ op de afrekenpagina. We zitten in Dordrecht gelegen bijna naast de A16 met volop parkeergelegenheid. Klik hier voor ons adres.
U kunt de volledige wijn reviews lezen van o.a. Parker, Suckling, Vinous en Wine Spectator via de links naast de afbeelding. Een gratis service voor onze klanten.
Advies nodig bij het vinden van de ideale wijn bij uw gerecht. Klik hier voor onze exclusieve Sommelier. Gratis voor klanten van Grandcruwijnen.
1. Tagliatelle met tomatensaus en geroosterde aubergine
De zuurgraad van de wijn sluit naadloos aan bij de frisheid van de tomatensaus. De geroosterde aubergine voegt een zachte, aardse ondertoon toe die goed past bij het karakter van de wijn.
2. Lasagne met spinazie en bechamelsaus
De romige saus en hartige vulling zorgen voor structuur en volheid die perfect aansluiten bij de zachte tannines van de wijn. De wijn behoudt zijn fruitige expressie naast het rijke gerecht.
3. Gegrilde worstjes met rozemarijn en venkel
De kruidige smaak van de worst en het anijsachtige accent van venkel vormen een aromatisch geheel met de kruiden en rode fruittonen van de wijn.
4. Polenta met paddenstoelen en Parmezaanse kaas
De hartige, umami-rijke paddenstoelen vullen de aardse kant van de wijn aan, terwijl de structuur van de polenta en het zout van de kaas het fruit en de zuren benadrukken.
5. Eendenborst met rode kersensaus
De zoet-zure saus versterkt de rode fruitaroma’s van de wijn, terwijl het vet van de eend mooi afrondt met de aanwezige zuren. Het resultaat is een harmonieus en elegant samenspel.
6. Ravioli gevuld met kalfszwezerik en salie-botersaus
De volle en subtiele smaak van de vulling krijgt extra diepte door de kruidigheid en zuren van de wijn. De salie verbindt de elementen tot een zachte, aromatische combinatie.
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Toscane |
Appellatie | Rosso di Montepulciano |
Wijnhuis | Villa Sant Anna |
Druif | Canaiolo, Colorino, Merlot, Sangiovese |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Ja |
Jaar | 2020 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 13 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Droog, Houtgerijpt, Rood fruit |
Drink momenten | Cadeau!, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard, Romantisch |
91/100
Raffaele Vecchione – WinesCritic.com
Score: 91 / 100
Hij beschouwt de 2020-vintage als solide en geconcentreerd, met aroma’s van zwarte pruimen, bramen, jeneverbessen en kaneel, aangevuld met kruidnagelachtige tonen
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Dit geweldige, door vrouwen gerunde, wijnhuis is gelegen op de heuvels rond de Italiaanse stad Montepulciano, bekend om zijn uitstekende wijnen. Montepulciano ligt, zoals de meeste wijnliefhebbers wel zullen weten, in het mooie Toscane, de bekendste wijnregio van Italië. En zeg je Toscane dan denk je natuurlijk aan wijn!
De aldaar gelegen wijnmakerij Villa Sant'Anna is al ongeveer 200 jaar in eigendom van de familie Simona Ruggeri Fabroni. Al vele jaren zet Simona zich in om de oude, gepassioneerde familietraditie van het produceren van wijnen van uitmuntende kwaliteit te handhaven. Inmiddels doet zij dit met de hulp en aanmoediging van haar dochters Anna en Margherita. Dit 'damesteam' werkt onvermoeibaar en vol passie & toewijding aan het nog succesvoller maken van dit al zo prachtige wijnhuis. De laatste 15 jaren heeft wijnhuis Villa Sant Anna in Montepulciano ook de trend gezet door zich alleen te focussen op kwaliteit. Dit houdt in dat de plantdichtheid serieus is verlaagd, er uitsluitend wordt gewerkt met de beste eiken barriques, de druiven handmatig worden geselecteerd én de wijnen de tijd krijgen om rustig te rijpen. Daarnaast hebben ze bij Villa Sant'Anna het grote voordeel van hun eeuwenoude ondergrondse kelders waar alle wijnen kunnen verouderen bij natuurlijke ideale temperatuur en luchtvochtigheid. De Oenoloog van Villa Sant'Anna is herhaaldelijk uitgeroepen als één van de beste van Italië en dat is niet voor niets. Al direct na het ontkurken ruik je de Toscaanse heuvels.
De Vino Nobile di Montepulciano wordt vaak verward met Montepulciano d’Abruzzo. Wat is het verschil? De Vino Nobile di Montepulciano komt uit het Toscaanse stadje Montepulciano en is gemaakt van de Sangiovese druif, lokaal Prugnolo Gentile genoemd. Montepulciano d’Abruzzo wordt in de Abruzzen en Marken gemaakt van de gelijknamige druif Montepulciano. Paus Paulus III dronk al Vino Nobile in de 16e eeuw, want volgens zijn keldermeester was het de perfecte wijn. De wijn heeft dan ook niet voor niets de bijnaam ‘pausendrank’ in het lokale dialect. Montepulciano wordt net als Chianti gemaakt van voornamelijk Sangiovese, maar is wat voller en heeft meer alcohol. Er komen zeer mooie exemplaren uit Toscane, en de wijnen van Villa Sant’Anna behoren ongetwijfeld tot de beste. In de kelder is wijnmaker Roberto Ferrini heer en meester. Hij is een ervaren vakman die tot het selecte groepje van beste wijnmakers van Italië behoort. Echter, boven de grond zwaaien de 3 vrouwen (Simona Ruggeri Fabroni en haar 2 dochters Anna en Margherita) de scepter in het eeuwenoude domein . Hun 4 (rode) wijnen zijn de de Chianti Colli Senesi DOCG, de uitermate plezierige Rosso di Montepulciano en zeer verfijnde Vino Nobile di Montepulciano. Slechts in de allerbeste jaren maakt men, met een zorgvuldige en zeer strenge selectie van de beste druiven bestemd voor Vino Nobile di Montepulciano, de cultwijn Vino Nobile Poldo Riserva.