2021 RedHeads Studio Dan’Jango Shiraz


Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Appellatie | Barossa Valley |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2028 |
- Koop 6 voor 12,50 10,33 en bespaar 6%
Omschrijving
Zoals je mag verwachten van een wijn genaamd Dan’Jango, is dit geen gewone wijn. Vergeleken met andere Barossa Shiraz, is dit een stapje hoger dankzij de ongelooflijke selectie van wijngaarden. Levendig, diep, donker bessig fruit en rokerige specerijen op hun best.
Awards:
2015: 1 x GOUD
2017: 2 x GOUD
2019: GOUD: CWSA Beste Waarde 2021, GOUD: China Wine & Spirits Awards 2020
2020: 98 PUNTEN van World’s Greatest Shiraz/Syrah XVI Wine Show (Winestate Magazine), 93 Punten Barossa Wine Show, 91 PUNTEN van The Vintage Journal Reviews
Meer over RedHeads:
Het begon allemaal in de jaren 1990 met Tony Laithwaite, die een groep Australische wijnmakers (de ‘Flying Winemakers’) naar Frankrijk vloog om de oude rotten wat nieuwe trucjes te laten zien. Hier werd het zaadje geplant voor een nieuwe golf in wijn maken.
Ze vestigden zich in 2002 in McLaren Vale, Zuid-Australië, in een oud restaurant genaamd RedHeads! De locatie werd gebruikt door opkomende wijnmakers om los te breken van de bedrijfsmatige ketenen en "echte" wijnen te maken, op hun eigen manier. Kleine batches, hands-on, interessante blends en grote smaken.
Nu is RedHeads stevig gevestigd in de Barossa, en ze sourcen premium percelen druiven die bestemd waren om te worden gebruikt voor bulkwijnproductie.
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Mc Laren Vale |
Appellatie | Barossa Valley |
Wijnhuis | Redheads Studio |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2028 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Schroefdop |
Aanbieding | Staffelkorting |
Smaakprofiel | Aards, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Barbecue, Lekker luxe, Met vrienden, Open haard |
Wijnhuis
Wijnhuis Redheads Studio is gelegen in zuid Australië in de stad Tanuda, in de Barossa Valley waar het toegewijde team achter Redheads onvermoeibaar werkt, vanaf de wijnstok tot aan fles en alles daarbuiten, om ervoor te zorgen dat de wijnen altijd tijdens hun beste conditie kunnen worden gedronken.
Het begon allemaal met een paar Aussie-wijnmakers die naar Frankrijk trokken om de ‘oude rotten’ daar een paar nieuwe trucs te laten zien. Australische wijn had in de 70er en 80er jaren de wereld veroverd. Daarom liet Tony Laithwaite een aantal Aussies naar Frankrijk komen. Daar werd het prille begin gelegd van RedHeads nieuwe beweging in de wijnbouw.
In een kleine schuur in McLaren Vale, een voormalig Indiaas restaurant, gingen enkele wijnmakers de uitdaging aan van het verwezenlijken van hun droom: het maken van mooie, creatieve wijnen, in kleine volumes met voornaamste focus op de kwaliteit.
Ze wilden graag wijnen maken zonder gehinderd te worden door allerlei zakelijke beslommeringen wat resulteerde in een explosie van creativiteit en experimenten.
Inmiddels timmert wijnhuis Redheads internationaal flink aan de weg en geven ze jonge talenten nog altijd de gelegenheid hun creativiteit en talenten los te laten op de beste druiven uit de streek. Redheads Wines zegt over zichzelf: “A free-spirited, movement liberating the best grapes from the premium labels to make wines with soul, character and personality”