2021 Kaesler The Bogan Shiraz
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2021 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2024 - 2034 |
- Koop 6 voor 36,95 30,54 en bespaar 5%
Omschrijving
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De Kaesler The Bogan Shiraz heeft een expressieve neus met aroma's van rijpe pruimen, laurier(drop), kaneel en bescheiden houtgebruik (vanille, kruidnagel). Kenmerkend is de zijdezachte structuur (ondanks zeer stevige maar soepele tannines), zeer volle body, gedragen door een frisse zuurgraad. Deze Bogan heeft een eindeloze afdronk waarin alle bovenstaande kwaliteiten voortleven.
94/100 James Suckling
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Kaesler |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2021 |
Drinken vanaf | 2024 |
Drinken tot | 2034 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
Parker rating | 92 |
James Suckling rating | 92 |
Vinous rating | 91 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.