2022 Kaesler Old Vine Semillon

Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2022 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2023 - 2037 |
- Koop 6 voor 18,95 15,66 en bespaar 14%
Lage voorraad
Nog maar 3 over
Nabestelling Informatie
Het is mogelijk dit artikel in nabestelling/backorder te bestellen. Dit is mogelijk met artikelen welke wij over het algemeen in 3-5 werkdagen weer voldoende op voorraad kunnen hebben. U kunt deze dus gewoon bestellen maar wel belangrijk te vermelden dat wij pas de order versturen als deze in zijn geheel gereed is.
Omschrijving
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De Kaesler Old Vine is een expressieve en frisfruitge cool-climate wijn. In de neus aroma's van fris citrusfruit (limoen, grapefruit) en passievrucht, daarnaast wat tonen van gemaaid gras. De wijn heeft een verkwikkend hoge zuurgraad die zorgt voor een mooie balans in de afdronk waarbij tonen van fris fruit lang voortduren.
93/100 James Suckling
Specificaties
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Kaesler |
Druif | Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Summer party, Terras, Voor alledag |
Professionele Recensies
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
Wijnhuis
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De Kaesler Old Vine is een expressieve en frisfruitge cool-climate wijn. In de neus aroma's van fris citrusfruit (limoen, grapefruit) en passievrucht, daarnaast wat tonen van gemaaid gras. De wijn heeft een verkwikkend hoge zuurgraad die zorgt voor een mooie balans in de afdronk waarbij tonen van fris fruit lang voortduren.
93/100 James Suckling
Wijnsoort | Wit |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Kaesler |
Druif | Semillon |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2022 |
Drinken vanaf | 2023 |
Drinken tot | 2037 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
Aanbieding | Staffelkorting |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Rond, Wit fruit |
Drink momenten | Borrelen, Cadeau!, Summer party, Terras, Voor alledag |
James Suckling
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua...
Exclusieve Inhoud
Log in om professionele wijnrecensies van wereldberoemde critici te ontgrendelen
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.