2016 Kaesler Alte Reben Shiraz
Wijnsoort | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Wijnhuis | |
Jaar | 2016 |
Druif | |
Inhoud (Alc) | 0.75 ltr (14.5%) |
Drink venster | 2020 - 2036 |
Omschrijving
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.
De Kaesler Alte Reben komt van een wijngaard waarvan de wijnstokken 100 jaar of ouder zijn dus met rechte Oude Stokken. Dit topmodel van Kaesler heeft een complexe neus met rijp zwart fruit (bramen, zwarte bessen), laurier, chocolade, tonen van koffie en vanille. In de mond een enorm volle body, hoge smaakconcentratie waarin de rijpe aroma's mooi aanwezig zijn, stevige tannines en een extreem lange afdronk voortgedragen door de ongewoon hoge zuurgraad. De flessen zijn genummerd en advies is om deze wijn te decanteren.
94/100 James Suckling
Specificaties
Wijnsoort | Rood |
---|---|
Land | Australië |
Regio | Barossa |
Wijnhuis | Kaesler |
Druif | Syrah-Shiraz |
Biologisch gecertificeerd | Nee |
Natural wijn | Nee |
Vegan | Nee |
Jaar | 2016 |
Drinken vanaf | 2020 |
Drinken tot | 2036 |
Alcohol % | 14.5 |
Alcoholvrij/arm | Nee |
Inhoud | 0.75 ltr |
Houtrijping | Ja |
Bubbels | Nee |
Dessert wijn | Nee |
Afsluiting | Kurk |
James Suckling rating | 94 |
Smaakprofiel | Aards, Complex, Donker fruit, Droog, Houtgerijpt, Krachtig, Kruidig, Tannines, Vol |
Drink momenten | Indruk maken, Lekker luxe |
Wijnhuis
De wijngaarden van Kaesler liggen rondom het dorp Nuriootpa in de Barossa Valley en zijn aangeplant vanaf 1893. Na een lange periode werkzaam te zijn geweest in Frankrijk en Zuid-Afrika keerde de succesvolle wijnmaker Reid Bosward in 1999 terug naar Barossa om daar met een aantal partners Kaesler over te nemen. De grootste verleiding voor deze overname bestond uit de mogelijkheid te werken met een ongekende hoeveelheid zeer oude wijngaarden. Alle wijngaarden worden bewerkt volgens een ‘sustainable viticulture’ programma. De oude wijnstokken produceren uiterst krachtige en geconcentreerde wijnen die karakteristiek zijn voor de regio. Opvallend is daarbij dat de stijl van de wijnen met de jaren verfijnder wordt. Deze balans tussen power, concentratie, frisheid en elegantie komt perfect tot bijvoorbeeld uiting in de prachtige Shiraz genaamd ‘The Bogan’.