2019 Rioja Tentenublo Wines Blanco

 17,95  14,83
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja (Appellatie)
Wijnhuis Bodegas Tentenublo Wines
Jaar 2019
Druif Malvasia Viura
Inhoud (Alc) 0.75 ltr (14%)
Drink venster 2021 - 2026
Beschikbaar per 20 mrt. 2020
Bekijk alle kenmerken Ontdek meer over deze wijn

Een kenmerk dat Tentenublo onderscheidt is de bijzondere situatie van de 7 hectare wijngaarden, verdeeld over 19 percelen gelegen tussen Viñaspre en Lanciego, een van de minder bekende gebieden van de regio Rioja. De ongelofelijke diversiteit van deze percelen leden naar de diverse wijnen die Tentenublo produceert waarbij in alle gevallen het gaat om zeer kleine unieke percelen dus uiteindelijke productie is slechts een handvol aan zeer unieke geweldige Rioja wijnen. 

Bodega Tentenublo behoort tot de absolute nieuwe stijl Rioja makers. Gemaakt van een blend van Viura en Malvasia.De wijngaarden zijn allen tussen de 40 en 100 jaar oud en men werkte met minimale interventie en grondbewerking. 

Zeer voorzichtige kneuzing van de druiven handmatige persing van de druiven en de gisting vindt plaats in Hongaars eiken waar de wijn 5-6 manden in verblijft (met dagelijks rondpompen) Zo is de Tentenublo blanco een sensatie van vers wit fruit met een fraai geïntegreerde lichte hout-toon. De smaak is langdurig, ietwat vet met een mooie zuurgraad. Een geweldige frisse, complexe wijn. De stijl is ala een fraaie Bourgondiër maar dan onverslaanbaar qua prijs.

In voorkomende gevallen krijgen de wijnen i.p.v. een reguliere capsule een soort van WAX-afsluiting. Dit heeft verder geen enkel doel en heeft als nadeel dat dit vrij snel uithardt en er kunnen dan eenvoudig stukjes afbrokkelen (spontaan, tijdens transport e.d.)  Dit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de wijn. Wij kunnen hier verder geen garantie voor geven.

 

Vineyard for 2019 Rioja Tentenublo Wines Blanco

Een van onze nieuwste ontdekkingen in de Rioja is een familiebedrijf met de naam "TENTENUBLO" (dit verwijst naar het luiden van de klokken die gebruikt werd in de dorpen van La Rioja om hagel tijdens het groeiseizoen af te weren). In opdracht van dit wijnhuis is Oliván Roberto aangesteld. Alhoewel Oliván relatief jong is, heeft het toch al een zeer vermaarde status als top oenoloog. Olivan volgt de niet de normale structuur maar maakt moderne Rioja's en dan ook van wijngaarden welke uniek zijn. Alle wijngaarden van Tentenublo liggen hoog voor Rioja begrippen (op +600 meter) en hebben een lemige/mergel bodem. De stokken moeten hard werken en er wordt veel aan de natuur overgelaten. De opbrengsten zijn extreem laag en de wijnen verrassen iedere Rioja-kenner. Alhoewel dit een jong wijnhuis is voorspellen wij dat dit huis de komende jaren tot de absolute Spaanse en Internationale top gaat behoren.

Kenmerken
Tarief code 22042136
Beschikbaar per 20 mrt. 2020
Wijnsoort Wit
Land Spanje
Regio Rioja
Appellatie Rioja (Appellatie)
Wijnhuis Bodegas Tentenublo Wines
Druif Malvasia, Viura
Biologisch Nee
Vegan Nee
Jaar 2019
Drinken vanaf 2021
Drinken tot 2026
Alcohol % 14
Alcoholvrij/arm Nee
Inhoud 0.75 ltr
Houtrijping Ja
Bubbels Nee
Dessert wijn Nee
Afsluiting Kurk
Parker rating 90
Smaakprofiel Aromatisch, Droog, Fris, Fruitig, Strak, Wit fruit
Drink momenten Borrelen, Cadeau!, Met vrienden, Summer party, Terras, Voor alledag
Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:2019 Rioja Tentenublo Wines Blanco
Uw waardering

Grandcruwijnen

Welke gerechten passen perfect bij deze wijn?

Onze online smart sommelier helpt je!

Laatste review

24.05.2022

2019 Ossian Quintaluna Verdejo Magnum

"Gekocht voor proeverij, niet de duurste maatvast een mooie verdejo. Gro..." Nout

Bekijk product recensie