Filteren

Vinho Verde (Appellatie)

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 18

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

De wijnregeio Vinho Verde ligt in het noordwesten van de Portugese provincie Minho, tussen de rivieren Douro en Minho. De Minho rivier vormt in het noorden de grens met Spanje. Het klimaat is mediterraan. Het is er dus aangenaam warm, met invloeden van de Atlantische Oceaan. De zomers zijn warm en droog en de wijngaarden hebben vaak irrigatie nodig. De bodems bestaat voornamelijk uit graniet en granietzand. Er zijn ook enkele subgebieden zoals Baião, Paiva en Basto, sommige met een microklimaat. De Vinho Verde wordt van noord naar zuid omgeven door een aantal bergen. De Vinho Verde is het meest uitgestrekte wijngebied van Portugal en met zo'n 34.000 hectare aan wijngaarden. Veel voorkomende druivenrassen in dit gebied zijn de inheemse rassen loureiro, tajadura en alvarinho (ook bekend als albarino in de Spaanse regio Rias Baixas). Door het gebruik van veel inheemse druivenrassen hebben de Portugese wijnen over het algemeen een volstrekt eigen, authentiek karakter. 

Vinho Verde betekent in het Portugees 'groene wijn'. Deze naam is veelzeggend want het gebied is inderdaad zeer groen, er groeit en bloeit vanalles. Maar bovenal is deze naam gekozen omdat er meestal wijn wordt gemaakt van nog vrij jonge druiven. Hiervan maakt men de bekende vinho verde wijnen: dit zijn meestal witte, frisse & lichte wijnen met een wat hogere zuurgraad en een laag alcoholpercentage (10% en soms nog iets lager). De wijnen zijn (strak)droog met appel aroma, minerale tonen en hebben vaak een beetje prik van het koolzuur. 

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!