Filteren

Santa Barbara County

De wijnbereiding van Santa Barbara County arriveerde met de Spaanse missionarissen die Mission Santa Barbara in 1786 oprichtten. Ondanks deze vroege introductie duurde het twee eeuwen voordat de Central Coast uit de vergetelheid kwam. Het is uitgegroeid tot een van de belangrijkste wijnregio's van Californië, met twee van de grootste namen van de staat in de wijngaarden van Chardonnay en Pinot Noir: The Sanford en Benedict, en de Bien Nacido. De reputatie van Santa Barbara bloeide in de jaren negentig en bracht een draaimolen van wijngaardbezit voort, maar de waanzin van het wijntoerisme begon pas toen de regio schitterde in de hitfilm uit 2004, Sideways.

Overtreffende trap Chardonnay en Pinot Noir zijn de uitblinkers van Santa Barbara, maar Rhône- en Bordeaux-variëteiten gedijen ook goed in de warmere binnenlanden. Santa Maria en St. Rita Hills (voorheen officieel bekend als Santa Rita Hills), beide nabij de Pacifische kust, zijn het beste voor koele klimaatvariëteiten. Met name de regio rond de stad Santa Ynez is Rhône-land. Omgekeerd is Happy Canyon de verste landinwaartse en warmste regio van het graafschap en is het het belangrijkste Sauvignon Blanc- en Cabernet Sauvignon-territorium.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!