Filteren

Monterey County

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 12

Van laag naar hoog sorteren
Pagina
per pagina

Monterey ligt in de schaduw van Napa en Sonoma Valley. Hoewel het deel uitmaakt van de typische wijngebieden van Californië, is het jarenlang verborgen gebleven. Het gebied komt echter langzaam in opkomst als een noodzakelijk onderdeel van de Californische productie. Monterey is een zeer populaire wijnbestemming binnen de bredere Central Coast AVA van Californië en staat vooral bekend om de enorme hoeveelheden wijn die uit de vallei komen, een overblijfsel van de industriële wijngekte die het gebied in de jaren zeventig in zijn greep had. Zelfs nu is het lokale areaal nog steeds veel groter dan dat van beroemde regio's in de Verenigde Staten, zoals Napa of Sonoma Valleys. Achter de industriële sluier liggen echter nog steeds kleine verborgen wijnmakerijen op de heuvels van Monterey. 

Aangezien Monterey een Californische regio is, ervaart de AVA langere perioden van zonlicht en hitte. Hoewel dit ideaal is voor de rijpheid van fenol, kan het de druiven vaak overrijp maken en een jamachtige smaak in de wijnen veroorzaken. Gelukkig ervaart Monterey verkoelende omstandigheden door de mist en de koele zeebries die door de wijnstokken beweegt. Deze verkoelende invloed voorkomt jammie en verhoogt de natuurlijke zuurgraad van de wijn.

Het gevarieerde bodem- en klimaataanbod in de regio heeft ervoor gezorgd dat er aanzienlijke witte en rode variëteiten kunnen groeien. In de koelere gebieden, zoals Arroyo Seco, doen witte variëteiten het het beste. Riesling, Chardonnay en Sauvignon Blanc worden het meest geteeld, waarbij de koelere gebieden zorgen voor een aanzienlijke zuurgraad. Dit is ook waar Pinot Noir met succes kan groeien. In de warmere gebieden, die meer landinwaarts liggen, gedijen de rode variëteiten. Bordeaux-variëteiten zoals Cabernet Sauvignon en Merlot komen veel voor, samen met Syrah en Zinfandel.

Monterey County

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!