Filteren

Meursault

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 34

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De iconische Meursault appelatie is gelegen in de regio Côte de Beaune in Bourgogne met wijnstokken geplant op rijke Comlanchische kalksteen en hier heeft Chardonnay een cultstatus bereikt. Tegenwoordig maakt Meursault meer witte wijn dan enig ander dorp in de Côte d'Or. Hoewel er in Meursault geen Grand Cru-wijngaarden zijn, zijn er wel 19 Premier Cru-wijngaarden. De klassieke beschrijving van witte Bourgogne uit Meursault zal smaken van boter en noten laten zien die de wijnen rijk laten smaken in de mond. 

Geschiedenisliefhebbers kunnen genieten van een verhaal over meer dan 1000 jaar wijnbouwactiviteit in Meursault. Eudes I, hertog van Bourgondië, schonk wijnstokken aan de monniken van Cîteaux in 1098, en gedurende zo'n 700 jaar wijdden de monniken zich aan de kunst van het wijnmaken - strikt om hun abdij te verrijken. Aan het einde van de 18e eeuw brachten ook de Amerikaanse ambassadeur in Frankrijk en later de Amerikaanse president, Thomas Jefferson, een bezoek aan Meursault. In zijn aantekeningen documenteerde hij een favoriete tafelwijn uit de nu Premier Cru-wijngaard van Goutte d'Or, wat zich vertaalt als "gouden druppel", vanwege vuursteen in de grond dat de vorm en kleur heeft van een letterlijke druppel goud.

Meursault

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!