Filteren
Marlborough

Marlborough

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 44

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De regio Marlborough is de grootste en zeer bekende wijnregio van Nieuw-Zeeland en ligt op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland. In het jaar 1973 startte men met de aanplant van wijnstokken. De eerste wijnen uit het gebied waren zo succesvol dat de wijnbouw al zeer snel werd uitgebreid. In 2015 was Marlborough met zijn 23.000 hectare het grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland, waar in totaal ongeveer 35.000 hectare wijngaarden zijn.

Mede door het mooie klimaat met veel zon en weinig regen zijn de wijnen van uitstekende kwaliteit. Bijna 80% van alle wijn uit Nieuw-Zeeland komt uit wijnregio Marlborough. De Sauvignon Blancs uit het gebied behoren zelfs tot de beste van de wereld en is ook de meest aangeplante druif in het gebied met doorgaans uitgesproken en kruidige wijnen, met frisse zuren en duidelijk herkenbare aroma’s van tropisch fruit. Ook chardonnay en pinot noir worden veel verbouwd en worden veel gebruikt voor bubbelwijnen.

De bekendste subregio's zijn de Wairau vallei en de vallei van Awatare, waar wordt geïrrigeerd vanwege de lage neerslagcijfers. In de zomer is de gemiddelde dagtemperatuur zo'n 24°C maar de nachten koelen flink af waardoor de druiven beschikken over prachtige levendige, fruitige aroma’s.

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!