Filteren

Marlborough

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-9 van 42

Van laag naar hoog sorteren
per pagina

De regio Marlborough, bekend om zijn uitmuntende witte wijn, is de grootste en meest gerenommeerde wijnregio van Nieuw-Zeeland. Gelegen op het noordelijkste puntje van het Zuidereiland, begon de wijnbouw hier in 1973 met de aanplant van wijnstokken.

De eerste wijnen uit het gebied waren zo'n doorslaand succes dat de wijnbouw al snel werd uitgebreid. Met zijn 23.000 hectare was Marlborough in 2015 het grootste wijngebied van Nieuw-Zeeland, met in totaal ongeveer 35.000 hectare wijngaarden.

Het klimaat van Marlborough, gekenmerkt door veel zon en weinig regen, draagt bij aan de uitstekende kwaliteit van de wijnen. Bijna 80% van alle wijn uit Nieuw-Zeeland wordt hier geproduceerd. Vooral de Sauvignon Blancs uit dit gebied behoren tot de allerbeste ter wereld. Met doorgaans uitgesproken en kruidige wijnen, frisse zuren en herkenbare aroma's van tropisch fruit, staan ze hoog aangeschreven onder wijnliefhebbers.

Naast Sauvignon Blancs worden ook Chardonnay en Pinot Noir veel verbouwd in Marlborough en worden ze vaak gebruikt voor het maken van bubbelwijnen. De bekendste subregio's van dit wijnparadijs zijn de Wairau-vallei en de Awatare-vallei, waar geïrrigeerd wordt vanwege de lage neerslagcijfers. Tijdens de zomer schommelt de gemiddelde dagtemperatuur rond de 24°C, maar de koele nachten zorgen ervoor dat de druiven beschikken over prachtige, levendige en fruitige aroma's. Voor liefhebbers van witte wijn is Marlborough een ware oase van smaak en genot.

Marlborough

Grandcruwijnen is sinds 2010 uw online-speciaalzaak voor wijn van serieuze kwaliteit. In ons assortiment vindt u ruim 2500 verschillende wijnen en wij leveren aan consument, horeca en retail. Wij importeren rechtstreeks van wijnhuizen in landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Hierdoor kunnen wij onze producten tegen de scherpste prijs aanbieden. Naast de klassiekers uit de Oude Wereld hebben wij de topwijnen uit de Nieuwe Wereld!

We tonen van al onze wijnen onze voorraad-positie en alles voor 16:00 uur besteld op werkdagen wordt dezelfde dag nog verstuurd.

Wilt u de wijnen zelf zien of inspiratie opdoen? Komt dan gerust langs! In onze showroom te Dordrecht kunt al onze wijnen en delicatessen met eigen ogen aanschouwen. Nergens vindt u zo'n groot aanbod aan kwaliteitswijnen. Bij ophalen van de wijnen onvangt u ook nog een mooie korting!

Wijn online kopen — Grandcruwijnen

Kwaliteit wijnen koopt u natuurlijk online bij Grandcruwijnen, de wijn- en delicatessen handel met één van de grootste wijncollecties in Nederland en België, waar u zowel bijzondere wijnen-voor-ieder-budget kunt bestellen. Kwaliteitsproducten, snelle levering en betrouwbare service — dat is Grandcruwijnen!